Amerika, SAD, Donald Tramp
Tanjug/AP
Amerika, SAD, Donald Tramp

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Ko će pobediti na predsedničkim izborima u SAD? Kakvi će biti odnosi Hrvatske i Srbije? Da li će se rešiti problem Kosova i Metohije?

Čuveni srpski astrolog Suzana Ban u godišnjem specijalnom izdanju "Trećeg oka" je najavila poraz Kolinde Grabar-Kitanović i pobedu Zorana Milanovića. Pitali smo je šta bi to astrološki moglo da znači za samu državu Hrvatsku, ali i za njen odnos prema Srbiji i Srbima?

 

Kosovo?

- Za Hrvatsku, pobeda Zorana Milanovića predstavlja stabilizaciju u političkom životu, jer je energetski nadmoćniji od Kolinde, a pošto je u prošlosti imao uspone i padove, njegova politička zrelost je sada pristigla. On će u budućnosti još dugo biti jedna od najvažnijih figura na hrvatskom političkom nebu - kaže Suzana Ban.

Milanović neće popraviti odnose sa Srbijom.
Što se tiče Srbije u toj konstelaciji, Suzana Ban misli da neće biti neke velike promene.

Ako tako posmatramo stvari, smatra ona, onda je jasno zbog čega na Balkanu vlada velika međusobna netrpeljivost. Da bi novouspostavljene združene celine zvane države opstale, neophodan je strah od komšije, jer nam je on najbliži i najbolje poznaje sve naše slabosti.

- Taj strah, pretočen u mržnju, gradi identitet naroda, koji bi bez toga teško pronašao razlog svog odvajanja - objašnjava Suzana Ban.

Pre nekoliko godina je prognozirala kandidaturu i pobedu Donalda Trampa, a onda je iznela pretpostavku da će Džon Bajden biti demokratski kandidat na predsedničkim izborima 2020.

Suzana Ban

V. Danilov

Suzana Ban, Foto: V. Danilov

Ko će pobediti?

- Bez obzira na to što mi mnogi kažu da Tramp ima veće šanse, ja ću se zaista mnogo iznenaditi ako Bajden izgubi. U svakom slučaju, njihova borba će biti neobično prljava - kaže Suzana Ban.

Iako znamo na šta je sve Donald Tramp spreman, Bajden nije nimalo naivan. Šta bi bilo bolje, drugo je pitanje.

Šta je izazvalo rasne nemire u SAD i dokle će trajati?

Situacija u SAD se odražava na svet, a kod njih je aktivan Pluton u Jarcu - koji traži korenite transformacije.

Srbija?

Svet klizi ka redefinisanju života na Zemlji

- Nije neobično to što se u njihovom mundanom horoskopu vidi da će ozbiljna kriza potrajati još minimum dve godine. Nadajmo se da neće pribeći svojim oprobanim metodama: ratnim pohodima - zaključuje.