novembar, glumci, horoskop, devojka, frajer, momak
Pixbay
novembar, glumci, horoskop, devojka, frajer, momak

Pixbay

Foto: Pixbay

Svako od nas prolazi kroz velike promene na svakih 7 godina života. Baš kako se mnejaju godišnja doba, tako i mi prolazimo kroz različite faze života. Do 70. godine prolazimo kroz 10 različitih ciklusa:

1. Ciklus - od 0-7 godina

Prvih 7 godina životasvea pažnja je usmerena na nas. Uglavnom je cela porodica fokusirana na dete, njegov, napredak, razvoj, ljubav, emocije... U ovom žuivotnom periodu smo pomalo egoisti, usmereni potpubno na sebe i svoje potrebe. Ipak, ponekad kao odrasli ljudi treba da se setimo onog čistog i pomalo "razmaženog" u nama koje smo imali kao dete i podsetimo se da je važno zadovoljiti vlastite potrebe. Deca koja nisu fokus pažnje tokom detinjstva i osećaju se zanemareno, najčešće u odraslom životnom dobu imaju problema sa kontrolom negativnih emocija i izlivom besa.

2. Ciklus od 7 do 14 godina

U ovom životnom periodu jedna od najzastupljenijih osobina je radoznalost. javljaju se ,mnoga pitanja i otkrivamo kako zapravo svet oo nas funkcioniše. Učimo se zakonima života i prirode, životnim vrednostima i toku života.

3. Ciklus - od 14. do 21. godine

Posle 14. godine najčešće se razvija interesovanje za ljubav i partnerske odnose. Tada dolazi do prvih simpatija i ljubavi i najviše se sanja o ovom aspektu života. U ovom periodu fokus je i na temi seksualnosti i njenoj energiji. Intezivirane su emocije.

Sunce Planete Sunčev sistem Svemir

Shutterstock

Foto: Shutterstock

4. Ciklus - od 21. do 28. godine života

Od 21. godine najčešće počinjemo da širimo interesovanja van ljubavne sfere. Fokusirmao se na karijeru, materijalno blagostanje i razvija se želja ka uspehu i sticanju. Ovde nastaje borba za ostvarenje ambicija i javljaju se mnoge raskrsnice. Ostanite verni svojoj prirodi i instiktima kako biste odabrali pravi put.

5. Ciklus - od 28. do 35. godine života

Sa 28 godina konačano shvatamo da neke stvari ipak nisu za nas i često dolazi do promene planova. Počinjemod a težimo udobnosti i stabilnostiumesto velikim ambicijama. U ovom životnom dobu najčešće se razmišlja o kupovini nekretnine, porodičnom životu i štednji novca. Smnajuju se izlasci i druženja, a čuvaju se samo oni pravi prijatelji.

6. Ciklus - od 35. do 42. godine

Sa 35 godina naša energija dostiže vrhunac. Prošli smo skoro polovinu svog života i tada nastaju najveće promene. U ovim godinama najlakše se izlazi iz zone komfora, menja se i rizikuje. Spremni ste da ispunite svoje potrebe i interesovanja, ali težite kontroli i disciplini. Ove godine su simbol životn eravnoiteže, zato je baš u njima mopguće ostvariti najveći uspeh na privatnom i profesionalnom planu.

horoskop, sreća, tuga, devojka, par

thinstock

Foto: thinstock

7. Ciklus - Od 42. do 49. godine

Ovo je perido kada se polako približavamo krizi srednjih godina i počinjemo da razmišljamo da li smo sve uradili kako treba i šta smo u životu propustili. Vraćate se svojiom željama i potrebama. Ostavljate lakše prošlost iza sebe i posvećujete se sadašnjem trenutku i njegovoj lepoti.

8. Ciklus - od 49. do 56. godine

U ovom dobu najčešće nastaju određene loše strane krize srednih godina. Razočaranja, nedostatak samopouzdanja, traganje za starim JA, osećaj protraćenog života - sve je povezano sa negativnim emocijama. Ipak, ukoliko ne donosite drastične odluke pod naletom osećanja, moguće je da ćete iz ovog životnog doba izaći jači nego ikada.

9. Ciklus - od 56. do 63. godine

U pedesetim i šezdesetim godinama ponovo počinjemod a se fokusiramo na sebe. U ovom periodu se vraćate svojim željama i svojoj pravohj pšrirodi. Fpokusirate se na svoje unutrašnje znanje i iskustvo. Živite mirno i spokojno. Mudrost vas vodi kropz život.

10. Ciklus - 70. godina

U ovim godinama shvatamo koliko je život bio dragocen i prisećamo se stvari koje smo možda trebali drugačije uraditi, ali i uživate u svakom novom danu. Sitnic ei mali jendostavni rituali vas ispunajvaju i donose sreću i mir. U ovim godinama najviše radosti donosi vam podrška i ljubav porodice.

PROČITAJTE JOŠ: