horoskop, smeh, priroda, par, ljubav, devojka
printscrn/youtube
horoskop, smeh, priroda, par, ljubav, devojka

printscrn/youtube

Foto: printscrn/youtube

Ukoliko držite do narodnih verovanja ili vas priče o sujeverju jednostavno zabavljaju, nije loše da znate koji rituali privlače uspeh, ljubav ili novac u vaš život. Otkrijte šta po verovanju drevnih Slovena svakog dana u nedelji treba da radite ili izbegavate, kako biste obezbedili srećan život!

A kako je već sredina nedelje, počećemo od današnjeg dana...

Sreda

Danas izbegavajte da obavljate važne poslove koji se tiču doma i porodice. Sreda se uopšteno smatra nesrećnim danom, a stari Sloveni su ga zvali i "veštičjim". Posebno je nepovoljan za selidbu, kupovinu stana ili kuće, odnosno svega što ima veze sa stvaranjem doma. Takođe, ako planirate da se venčate, nikako nemojte da to uradite u sredu, jer nećete imati sreće u braku. Doduše, za ovo su male šanse, jer niko ne pravi svadbu usred nedelje...

Subota
Slično kao i četvrtak, prema starom slovenskom verovanju, subota je niti srećan niti nesrećan dan. U suštini, ako se prihvatite nekog poduhvata, može se podjednako završiti i uspehom i neuspehom. Možda je zato bolje da izbegavate da donosite važne odluke u subotu. Ipak, sujeverje kaže da ako na ovaj dan uradite nešto novo, nešto što nikad do sada niste radili, najverovatnije ćete se time u budućnosti baviti isključivo subotom.

horoskop, smeh, priroda, par, ljubav, devojka

printscrn/youtube

Foto: printscrn/youtube

Nedelja

Prema sujeverju, nedelja se smatra najsrećnijim od svih dana u sedmici. Ipak, postoje neke radnje koje bi trebalo da izbegavate da biste obezbedili uspeh. Drevni Sloveni smatraju da nije dobro rano ujutru doručkovati, jer je moguće da ćete potom vrlo brzo zaplakati. Takođe, ne preporučuje se da nedeljom sečete nokte, jer tako ne samo da ćete izgubiti novac, već će vas napustiti i sreća. Inače, veruje se da deca rođena u nedelju će imati radostan život i biće inteligentna.

Ponedeljak
Ako ste, kao i većina ljudi, ponedeljkom uvek donosili odluku da počnete dijetu, pogrešili ste! Prvi dan u nedelji se, prema starom slovenskom sujeverju, smatra najnesrećnijim danom za započinjanje nekih važnih poslova ili poduhvata. Odlazak na put, takođe, nije poželjan. Ono što bi bilo dobro da ponedeljkom uradite jeste da tri puta kihnete pre doručka! Možda vam zvuči šašavo, ali prema sujeverju to znači da ćete u toku nedelje dobiti neki poklon.