horoskop
pixabay
horoskop

pixabay

Foto: pixabay

Procena i dobro rasuđivanje su deo života, potrebne su nam da bismo bili u stanju da pređemo ulicu, a da nas ne pregazi automobil. To je ono što nam pomaže da razlikujemo dobro od lošeg. Kada se pogledamo u ogledalo, procena uskače da nam pomogne da donesemo odluku o tome da li izgledamo dobro ili ne.
Sudimo sami sebi tako što se poredimo sa drugima. Neko mora biti bolji od nas, zar ne? Nečije telo je lepše, nečija koža je zdravija od naše, nečija kosa je duža od naše. Ali, ako procenjujemo i osuđujemo sebe u svakom aspektu, često dajemo sebi nerealne standarde koje treba da prevaziđemo. U astrologiji postoje znakovi koji sebi sude strože nego bilo kome drugom.

Astrolog Yourtango portala je izdvojio šest znakova zodjaka koji najveći samokritičari.

Rak (21. jun – 22. jul)

Ljudi rođeni u znaku Raka dosta vremena provode prepuštajući se mislima šta nije ili šta jeste u redu sa njima. Poremećaji ishrane se redovno pojavljuju kada je ovaj znak u pitanju i traju ceo život. Niko ne troši više vremena od Raka pitajući se da li se hrani dovoljno zdravo ili da li je njegova kilaža prihvatljiva.

Ne veruje u dijete, ali ceo život pokušava da pronađe način kako da izgube kilograme. Rak ne sluša kritike, ne veruje u tuđa mišljenja samo u svoja sopstvena. Veoma brzo sam sebe strogo osudi, jer je previše „ono što ne želi da bude“.

Ribe (19. february – 10. mart)

Ribe žele da je uvek sve savršeno, a kada nije pretpostavljaju da je sve što se loše dešava njihova krivica. Samožaljenje nije strano ribama, a sve proizilazi iz duboke želje i potrebe da sude i sebi i drugima.

Možda ste negde pogrešili, ali to nije ni u pola strašno kao ono što su Ribe uradile. Ribe pronalaze neobično hladnu utehu u samosažaljenju i osećaju beznadežnosti.

Žena, tuga, raskid, samoća, depresija

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Devica (23. avgust – 22. septembra)

Devica prolazi kroz život tako što vuče tonu krivice za sobom, bez obzira šta je uradila. Ne osuđuje sebe, jer je loša osoba ili zato što je previše ovo ili previše ono. Device preterano osuđuju sebe kada misle da su se ogrešile o nekoga. Tada počinje zabava krivice, bukvalna pobuna samomržnje i zaluđenosti.

Kada Devica oseti da je pogrešila, možete se oprostiti od njih, jer će prepustiti samosažaljenju i lizanju sopstvenih rana. „Ja sam tako loš prijatelj“, ali neće učiniti ništa da to poprave.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Vaga se najviše fokusira na izgled, a kada su nezadovoljne onim što vide u ogledalu, obično to kažu da ceo svet zna. Vage se nikada ne osećaju samouvereno kada je u pitanju njihov izgled, pa tu nesigurnost nadoknađuju tako što laskaju svima oko sebe.

Misle da ukoliko oni laskaju drugima, da će im oni oprostiti ili prevideti njihove fizičke nedostatke. Žestoki su samokritičari i koriste gorivo mržnje kako bi prolazili kroz život.

Bik (20. april – 20. maj)

Rođeni u ovom znaku predstavljaju najpouzdanije ljude na planeti, ironija je u tome što su pored toga oni i najneurotičniji ljudi. Bik nikada nije zadovoljan svojim izgledom, čak i kada izgleda savršeno.

Ovaj nedostatak samopoštovanja je povezan je povezan samo sa fizičkim izgledom, jer su u svim ostalim oblastima prilično samouvereni. Ako zagrlite Bika, oni će posle opipati mesto gde ste ih zagrlili kako bi se uverili da ste zagrlili zgodan deo tela.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Budući da Jarac zna šta je dobro, a šta ne, procena i osuđivanje dolaze brzo i besno i uvek prvo osuđuju sebe. Ne vole da greše i ne vole da priznaju da su pogrešili. Jarčevi ne vole da se izvinjavaju, ali to ne znači da se ne osećaju teško. Teško im je, ali su takve naravi da vam ne mogu dozvoliti da vidite tu stranu njihove ličnosti.
Oni imaju visoko mišljenje o sebi, kada zabrljaju polude i sve svoje argumente koriste da bi povredili isključivo sebe.