Očekuju nas brojne prepreke: Kada se sudbina okrene naopačke
alo.rs
horoskop, priroda
Foto: gettyimages

Merkur u Vodoliji je sve do 15. marta i biće retrograan i u raznim aspektima. Uglavnom, u ovom periodu možete planirati, ali je pitanje koliko će sve to ići kako ste zamislili. Pitanje je i koliko će ovaj Merkur biti raspoložen za ruganje našim planovima, jer ih izuzetno ne ljubi. Sve se stalno menja i to je to. Živiš, žongliraš, improvizuješ, eksperimentiraš i ništa te ne sme iznenaditi, a hoće, naravno. Nema garancije, nema pravila i sve je naizgled nelogično, suludo, naopačko, uvrnuto. vreme kada se sve baš jako vidi i kada na videlo izlazi mnogo toga.

Ovaj Merkur naprosto želi istinu. Gledajući iz ugla Jupiter/Saturn ciklusa - dobar deo simbolike iz ovog teksta provlačiće se narednih 20 godina. Da se razumemo, biće i sjajnih ideja, vizija, druženja, zanimljivih razgovora, spoznaja, udruživanja, prijateljstava, humanitarnih poduhvata, noviteta iz tehno sveta, iz svemira, pa naučna otkrića, revolucionarni momenti, ali i šokantne, skandalozne i iznenadne, pa i na rubu pameti situacije, kako u pozitivnom smislu, tako i u negativativnom.

Ovo je jedna svakodnevnica nepravilnog ritma, gde se često menja brzina, smer, žanr, tema razgovora, tok misli, redosled radnji i planova za koje smo već rekli da bi trebali biti minimalni. Ovo su nenajavljeni gosti, neplanirani odlasci na izlete, ovo je klinac koji bez najave i dozvole dovodi kući kućnog ljubimca, ovo su inače naglašeno ‘svoja’ deca, učenici sa najluđim pitanjima, neprilagođena deca, ali i odrasli. Ovo je svaki hir, bunt, neposlušnost, svaka kontra, netaktičnost, preokret, inat, prepad, nenadanost i tako dalje.

horoskop, priroda

privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

Dosta je toga u ovom periodu sklono svojevoljnosti i tvrdoglavosti; od ljudi, životinja do mobilnih, aplikacija, programa, lažnih ljubimaca. Istina, sve je sklono i padu, kvarenju, pa će i majstori imati posla, kao i trgovci, jer ovo su novi gedžeti, mobilni, fot, razni dodaci i tehnološke, praktične stvari koje kupujemo, što iz potrebe, što zato jer nam se eto baš hoće.

Ovo je i iritantana komunikacija, naelektrizovana, ovo su pljukovi istine koje dobijamo, ali i delimo, sve to bez nekih uvijanja i zamotavanja u celofan, već direktno i u glavu pa kako kome sedne. Svakako mesec u kojem imamo priliku osloboditi se i verbalizirati sve ono što nismo do sada. Istina, biće i nekontroliranih ispada kao i situacija gde ćemo na neki način izdati sami sebe i zapravo se tako osloboditi. Svakako vreme raskrinkavanja, rasvetljivanja i obelodanjenja raznih tajni.

Generalni je problem što će se dešavati da mentalno, misaono, idejno i logično neće pratiti usporeni ritam energije kao takve koja će biti u nekom "easy going" modu iliti svojevrsni problem prelaska sa reči na dela. Moguća je muka sa realizacijom, što ne znači da će išta izostati, ali trebaće dosta truda u nadilaženju prepreka. Ovo je i aspekt nestrpljenja, netrpeljivosti, tenzije, svađa, niskih udaraca, napada, saobraćajnih nezgoda...

Merkur simbolizuje komunikaciju. Ovo su prekidi u pola rečenice, jer nestrpljivost, misao beži, pada, odlazi nazad od kuda je došla, al nova se već spušta, ideje naviru, pitanja i odgovori se smenjuju, treba sve to pohvatati, ali i zapisati ako nam se čini genijalno. Ovo su i razgovori sa svemirom koje uvek toplo preporučujem ljudima s ovakvom i sličnim pozicijama. Ovo je i svaka podudarnost, spoznaja, promena percepcije, sinhrocitet, telepatija, brojna poklapanja i takozvane slučajnosti.

Ovo je slika svih tema koje golicaju um, teraju nas na razmišljanje o smislu, postojanju, svemiru, uglavnom na tapeti su teme koje nisu svakodnevne, već svemir više naginje fundamentalnim temama, šalje nam najluđa pitanja kao i ideje koje nas drže budnima satima. Radije se razmišlja i razgovara o molekukarnoj fizici, biotehnologiji, parapsihologiji, telekinezi ili recimo životu na Marsu, nego o nekim svakodnevnim tričavima i banalnim temama. Ko je sklon bće zabavno, uzbudljivo i galvanizirajuće, ko nije - slušaće i eventualno čitati o istima, a ostali će se pitati šta je sa budućnošću i iščekivati čudesa i promene, kojih će svakako biti, ali ako nisu inicirane s naše strane, onda svemir šalje ono što on misli da treba pa se snađite.

BONUS VIDEO: