PREMA FENG ŠUI DISCIPLINI Ovo su sobne biljke za svaki horoskopski znak
Foto: Pixbay

Za feng šui stručnjaka iz Njujorka, Klaru Leung, biljke znače mnogo više od obične dekoracije u stanu. Po drevnoj kineskoj praksi, feng šui uključuje uređenje određenih predmeta unutar životnog prostora, na način koji promoviše ravnotežu i energiju koja slobodno teče (či) između osobe i njenog okruženja.

- Sa sobnim biljkama uređenim po feng šui načelima, transformisaćete svoj dom tako da pozitivna energija nesmetano teče kroz svaki ugao. Baš kao što možete rasporediti nameštaj da koristi dobru energiju, tako možete urediti i sobne biljke u svom prostoru da biste postigli istu stvar - kaže Leung.

Naravno, feng šui je filozofija i njeni drevni principi su veoma pažljivo proučavani tokom niza godina. Zato Leung preporučuje istraživanje starokineskog feng šuia ili konsultovanje sa stručnjakom poput nje za savet. Pošto feng šui naglašava odnos između pojedinca i njegovog prostora, odabir kućne biljke na osnovu nekog aspekta vaše ličnosti, kao što je vaš horoskopski znak, može osigurati da biljka koju odaberete neguje energiju koja se dobro uklapa sa vašom. Leung deli svoja razmišljanja i preporuke o najboljoj feng šui biljci za vas, prema vašem horoskopskom znaku.

Najbolja biljka za Ovna: Aloja vera

Za znak hrabar, odlučan i pomalo impulsivan kao što je Ovan, Leung preporučuje aloju veru zato što simbolizuje snagu i hrabrost.

Najbolja biljka za Bika: Drvo novca

Bikovi imaju tendenciju da budu stabilni i vredni i najbolje im odgovara drvo novca, koje predstavlja finansije i lojalnost.

Najbolja biljka za Blizance: Filodendron

Optimistični, brbljivi Blizanci zaslužuju biljku koja dopunjuje njihovu ljubaznu i promišljenu prirodu. Leung preporučuje biljku sa podeljenim listovima koja će da u njihov dom unese osećaj pozitivnosti i sreće.

Najbolja biljka za Raka: Krasula

Leung kaže da bi intuitivnim, brižnim i osetljivim Rakovima dobro došla krasula, koja je simbol poštenja, pažnje i zaštite.

Najbolja biljka za Lava: Slonova noga

Prepuna ogromnog ponosa i istinske radosti, najbolja feng šui biljka za Lava je palma, poznatija kod nas kao slonovska noga. Za nju Leung kaže da predstavlja sreću, maštu i uopšteno dobru energiju.

Najbolja biljka za Devicu: Fikus

Postojana i pouzdana, Devica je znak koji retko kada posustaje.Zbog toga, Leung predlaže uvođenje fikusa u njen prostor, zbog pozitivne energije u odnosu na odgovornosti i finansije.

Najbolja biljka za Vagu: Monstera

Romantične Vage koje traže harmoniju imaće koristi od zadovoljstva i sreće koje predstavlja biljka Monstera, kaže Leung.

Najbolja biljka za Škorpiju: Dracena

Sa karakteristikama kao što su odlučnost i strast, najbolja opcija za Škorpije je Dracaena, za koju Leung tvrdi da simbolizuje zaštitu i opštu sreću.

Najbolja biljka za Strelca: Adam

Leung kaže da je adam, koji simbolizuje zaštitu i pažnju, dobar izbor za nezavisne i idealistički nastrojene Strelce.

Najbolja biljka za Jarca: Bonsai

Poznati po svojoj odgovornoj, tradicionalnoj, pragmatičnoj prirodi, Jarčevi su idealni za brigu o bonsai drvetu, koje može uvesti finansijski prosperitet i ozbiljnost u njihov dom.

Najbolja biljka za Vodoliju: Zlatna puzavica

Šarmantan, kreativan i neobičan znak kao što je Vodolija zaslužuje biljku sa istim karakteristikama.Leung kaže da će zlatna puzavica doneti sreću, dobru energiju i eleganciju za Vodolije.

Najbolja biljka za Ribe: Bendžamin

Prelepo drvo Bedžamina, koje predstavlja umetnost i motivaciju, upotpuniće saosećajne i romantično nastrojene Ribe.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading