AKO NISTE ZNALI Ovo su tri vrste pasa koje imaju najnižu inteligenciju
Foto: Shutterstock

Svakom vlasniku njegov pas je najbolji, najlepši i najpametniji.

Ipak, naučnici su sproveli niz zanimljivih istraživanja i evo šta su otkrili - koje rase pasa imaju najnižu inteligenciju?

Istraživanje je rađeno na osnovu tri vrste inteligencije kod pasa:

- Instinktivna inteligencija - kako pas obavlja zadatke koji su specifični za njegovu pasminu, poput čuvanja stada i lova.

- Prilagodljiva inteligencija - kako pas samostalno uči i rešava zadatke na osnovu prethodnih iskustava.

- Radna inteligencija - kako pas uči tokom dresure.

S obzirom na to da je u pitanju merenje inteligencije pasa neki stručnjaci smatraju da on nije preterano pouzdan.

Ipak, na osnovu testa kojem su podvrgnute razne vrste rasa pasa istraživači su napravili sledeću listu:

3.Engleski buldog

Engleski bulldog je izuzetno popularan maleni mišićavi pas.Za ove pse nije nikakva nepoznanica da su u pravom smislu reči lenji i tvrdoglavi.Dakle, iako nisu najmotivisaniji za učenje oni nisu glupi psi.Na Jutjubu možete da vidite veliki broj videa u kojima oni izvode mnoge vratolomije poput surfovanja ili vožnje skejta.Dakle, ako želite da nabavite baš ovu rasu psa trebalo bi da znate da oni obožavaju svoju porodicu i lako se prilagođavaju.

2.Basenji

Basenji je drevna pasmina pasa koju su naučnici na osnovu analize gena proglasili najstarijom rasom pasa na svetu.Takođe, ovi psi ne laju, već proizvode zvukove nalik na jodlanje.Oni su preživeli nekoliko hiljada godina samostalno.Dakle, radi se o samostalnoj pasmini pasa koji vole da razmišljaju svojom glavom.Ipak, oni su skloni da se privole jednoj osobi i da samo nju slušaju, dok ih ostali ne zanimaju, piše Klix.ba.

1. Afganistanski hrt

Ovo je rasa pasa kojoj je bilo potrebno ponoviti novu naredbu više oko 100 puta.

Radi se o psima koji su od davnina poznati po svojoj dostojanstvenosti i lepoti.Iako slove za pse s najmanjom inteligencijom, oni su odlični u psećim sportovima koji zahtevaju agilnost.Imaju izraženi lovački instinkt i često pojure za manjim životinjama.Izuzetno su brzi i mogu da trče brzinom od čak 65 km/h.Na ovom spisku se nalaze na prvom mestu, jer važe za pse koji vole da razmišljaju svojom glavom umesto da slušaju vlasnika, zbog čega ih je jako teško dresirati.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading