Bogorodica
Shutterstock
Bogorodica

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Molitva Presvetoj Bogorodici za žensko zdravlje ne pomaže samo u slučaju neke konkretne bolesti, nego i kada je u pitanju kriza srednjih godina, obično propraćena depresijom i slabošću. Ukoliko postoji ozbiljan zdravstveni problem, to treba da leči lekar, a svete reči samo ubrzavaju ozdravljenje jer stvaraju dobru energiju.

Pre nego što započnete obred, idite u crkvu i zamolite da vam očitaju molitvu za zdravlje. Stavite po tri sveće pred ikone Isusa Hrista, Svete Petke i Presvete Bogomajke. Obratite se Bogorodici ovim rečima:

crkva, vernici, molitva

Alo!/Dejan Briza

Foto: Alo!/Dejan Briza

- Presveta Bogorodice, Device Marijo. Spasi mene od ženskih bolesti i od zlih misli. Amin!

Po izgovaranju moliteve prekrstite se i napustite hram.

Pre nego što izađete iz crkve, kupite ikonice Isusa Hrista, Svete Petke i Bogorodice i 12 sveća za kuću. U vreme kada vam najviše odgovara, zatvorite se u sobu, upalite sveće, pored njih postavite ikone i svetu vodicu. Nekoliko puta izmolite "Oče naš". Bez žurbe se krstite i pijte svetu vodicu.

Pravoslavlje, crkva, vera, molitva

Alo!/Dejan Briza

Foto: Alo!/Dejan Briza

Zamišljajte svoje telo zdravo. Nakon toga, šapatom izgovorite molitvu:

- Molim ti se, Presveta Bogorodice, isceli me od bolesti devojačkih i od zaraze grehom. Izleči bolesti grudi, utrobe i mesta gde plod utrobe raste. Izbavi me od uroka i bola i od grčeva oštrih. Pomozi mi da u greh ne padnem i odagnaj od mene sva iskušenja. Neka bude volja tvoja. Amin!

Prekrstite se i popijte koji gutljaj svete vodice. Izgovarajte ovu molitvu uvek kad osetite da je vreme za čišćenje od ženskih bolesti.