horoskop, priroda
shutterstock
horoskop, priroda

shutterstock

Foto: shutterstock

Ovan

Ovo nije sjajna godina za novac, ali ne brinite, postoje stvari koje možete da uradite da je poboljšate. Početkom godine, smatraćete da nemate baš dovoljno novca za sve što želite. Ali već u aprilu, Jupiter stiže u vaš znak i donosi promenu koja će vam poboljšati situaciju. Sredina godine, sve do septembra, trenutak je da se izborite sa poteškoćama i otvorite sebi nove prilike za zaradu.

Od novembra, radićete više, ali ćete imati i mnogo više novca nego početkom godine. Budite vredni i isplatiće se.

Bik

Godinu započinjete velikim troškovima, i nije isključeno da će vam neko tražiri pozajmicu. Dobro razmislite da li verujete toj osobi, i da li bi novac mogao na nepovoljan način da se "umeša" u vaš odnos.

Najbolji trenuci za izmene vezane za karijeru biće vam u aprilu, maju i junu, ako razmišljate o bolje plaćenom poslu. Ako vam predstoji veliki trošak, znajte da će jul i septembar biti najbolji meseci kada je u pitanju "debljina" novčanika. Uživajte u tome, ali dobro sve isplanirajte, jer u novembru stiže još troškova.

Blizanci

Ulazite u 2021. u odličnoj situaciji, i već u januaru dajte sve od sebe da je dodatno poboljšate. Februar će takođe biti super za novac, ali ostali meseci zahtevaće od vas strategiju - izračunajte gde vam novac "curi", jer će vam biti potreban, ovo će biti uzbudljiva godina. Ako sredinom godine budete prištedeli malo više, već na jesen ćete konačno moći da priuštite nešto veliko što ste uvek želeli. Novi automobil? Egzotično putovanje? Nešto treće? Vi znate, a vi ćete znati i kako da isplanirate finansijsku podlogu za to.

horoskop

shutterstock

Foto: shutterstock

Rak

Imaćete "magični dodir" kada je u pitanju novac ove godine! U svakom trenutku će ga biti dovoljno, a za to imate da zahvalite sebi i svom planiranju.

Kućni budžet, ili traženje projekata sa strane koji donose super rezultate? Rakovi su za ovo šampioni. Rak novac gleda kao svoj oklop, važno je da je tu, da ga im dovoljno i za lepe stvari, i za eventualnu odbranu od loših.

Lav

Lavovi vole da troše, ali ne vole previše da računaju koliko je ostalo para za ovo ili ono. Moraće, ipak, u 2021. da povedu računa, kako ne bi završili u dugovima.

Kreativni, talentovani, prave vođe pune samopouzdanja, Lavovi ne vole kada im neko kaže da ne raspolažu novcem kako bi trebalo. Ali, poslušajte u 2021. nekoga ko vas savetuje, bio to partner ili član porodice. Zarađivaćete dovoljno, ali ne dozvolite da vas ponese kreativna energija i da potrošite previše na neku veliku, važnu stvar. Razočaraćete se, a poslednje što vam sada treba je da se "uvalite" u kredit.

Devica

Uvek pažljive Device u 2021. ulaze sa odlično napravljenom računicom. I tako bi trebalo da ostane! Neće biti previše nepredviđenih troškova, ali proleće je trenutak kada ćete želeti da potrošite veću svotu novca. Pazite kada investirate, proleće nije najsrećniji trenutak i bolje se strpite.

Ako odolite tom iskušenju, 2021. je fantastična godina kada je u pitanju novac. Nisu svi sjajni u planiranju kao što ste vi, pa krajem godine pazite da novac ne bude tema veće rasprave sa bliskom osobom. Shvatite da oni jednostavno ne razmišljaju kao vi. Možda su Lav u horoskopu?

horoskop, devojka

shutterstock

Foto: shutterstock

Vaga

Kao i uvek, Vaga voli da živi na visokoj nozi, ali nema uvek dovoljno novca da to postigne. Vage, znajte da vam u 2021. dolazi uzbudljiva poslovna prilika koja će vam konačno omogućiti da zablistate i imate sve što ste oduvek želeli. Ako je prihvatite, finansije će biti odlične, a posao neće biti mnogo naporniji od onog koji trenutno radite.

Ekstravagantni ste i velikodušni, i to će okolina primetiti, pa pripazite da vam ne traže novac na zajam. To nikada niste voleli, nećete voleti ni u 2021. Oktobar je trenutak kada ćete imati neplanirane troškove vezane za tehniku.

Škorpija

Znak koji savršeno upravlja finansijama u 2021. će imati priliku da uveća svoje bogatstvo! Škorpije, početkom godine bićete "opsednute" time kako da zaradite više. Vaš analitički pristup svemu omogućiće vam da odaberete pravu priliku od više koje vam se pružaju.

Prihvatite je, verovatno će se dogoditi ili u martu, ili u maju, i barem kada su finansije u pitanju, bićete "na vrhu sveta". Neko će pokušati da se meša u to kako raspolažete novcem, naročito sredinom godine, ali ne dozvolite to, vi najbolje znate šta radite.

Strelac

Iako inače umete da preterujete, 2021. je godina kada ćete razborito raspolagati svojim novcem. Strelčevima pare nisu, kao Raku, važne za osećaj sigurnosti i vrednosti. Strelac novac posmatra kao "pasoš" za slobodu od stega koje oseća.

Počastite se onim što ste oduvek želeli, naročito ako osetite tu potrebu u aprilu ili julu. Izbegavajte veće troškove u martu i septembru, tada vam zvezde nisu naklonjene.

horoskop
Foto: shutterstock

Jarac

Oprezni Jarčevi u 2021. će imati sasvim dovoljno novca. Važno je da ne pozajmljuju nikome, naročito članovima porodice koji traže novac, a ne žele baš da kažu za šta im je potreban.

Jarčevi, vi najbolje znate šta je vaš plan, ne dozvolite da vas neko ubedi da ste previše štedljivi. Već na početku godine, u januaru, imaćete priliku da radite za više novca, a pripazite se većih troškova u aprilu i oktobru.

Vodolija

Novac, šta je to? Vodolije su previše fokusirane na svoje snove i fantazije, da bi se bavile sitnicama kao što je novac. Ne dozvolite da vas to povuče tako da budete nepažljivi u 2021, jer ovo nije idealna godina za vas kada su u pitanju finansije.

Najbolje što možete da uradite je da ne brzate. Ako morate da zamenite neki kućni aparat, nemojte jednostavno uzeti prvi koji vidite jer vas mrzi da birate, već razmotrite sve opcije, ne pričamo samo o ceni, već i o kvalitetu. Brzanje je jedino što može da vam pogorša finansijsku situaciju ove godine, tako da su sve odluke na vama.

Vi ste velikodušni, i u redu je da drage osobe počastite poklonima u ovoj godini, naročito ako se približava neki važan datum ili jubilej u njihovom životu. A sebe počastite dobrom aplikacijom koja vodi računa o finansijama, koju nikako da preuzmete i olakšate sebi matematiku.

Ribe

Posmatrano spolja, Ribe će izgledati drugima kao da nemaju predstavu šta rade s novcem u 2021. Ali nemojte da vas to zavara, Ribe imaju plan, on samo drugima ne izgleda logično.

Verujte svom instinktu, ova godina će biti puna uspona i padova, ali nijedan od njih neće biti veliki, takav da menja život iz korena. Jun i decembar su meseci kada bi trebalo da posebno pripazite na finansije, jer ćete imati nepredviđene troškove. To su signali da na proleće i krajem godine dodatno povedete računa, zaradite koji dinar više, i u te mesece pune izazova uđete spremni.