Mladi, radnici, posao
Shutterstock/Phovoir
Mladi, radnici, posao

Shutterstock/Phovoir

Foto: Shutterstock/Phovoir

Ukoliko niste sigurni koja je to vaša veština, znanje, ili karakterna osobina, na kojoj najviše treba da radite, kao i da je potencirate, onda bi bilo najbolje da zavirite šta zvezde imaju da vam kažu na ovu temu. U svakom slučaju, ono što je sigurno jeste da će vam bez sumnje biti zanimljivo da svoju karijeru, ili odabir posla, sagledate iz ove perspektive.

U nastavku saznajte koja je vaša najveća prednost na polju karijere prema horoskopskom znaku.

Ovan

Osobe rođene u znaku Ovna su poprilično uspešne u kojoj god da se branši profesionalno razvijaju. A ako bi to trebalo da pripišemo nekoj njihovoj karakternoj osobini - to bi definitivno bila upornost i potpuna posvećenost cilju ne 100, već 200 %

Kada Ovan sebi zacrta cilj, on neće odustati na koliko god prepreka da naiđe, što je veoma značajno kada su poslovni projekti u pitanju. Ono što je najvažnije jeste da njegova zalaganja uvek i urode plodom, što poslodavci veoma brzo prepoznaju, te Ovnove često postavljaju na rukovodeće pozicije.  Ne zaboravimo i na njihovu autorativnost koja je takođe vrlina osoba rođenih u ovom znaku kada je karijera u pitanju. U tom pogledu, zvezde su Ovnovima naklonjene ukoliko se upuste u preduzetničke vode, pa je ovo definitivno aspekt koji treba da imate u vidu. Štaviše, to je način da razvijete sve svoje potencijale. Za Ovnove je takođe karakteristična i intuitivnost, pa im "leže" i poslovi u ljudskim resursima, i to oni koji se tiču regrutovanja novih zapsolenih.

Bik

Sigurno već znate da je jedna od glavnih karakternih crta Bikova njihova sklonost ka materijalnom. Međutim, to nikako ne znači da su osobe rođene u ovom znaku stipse, već naprotiv - Bikovi su fantastični u kalkulisanju i u tome da, u žargonu rečeno, od jednog dinara naprave 100! To je osobina koju definitivno treb da da iskoriste na polju karijere, odnosno njihov najveći adut. Pritom ne mislimo na dosadne poslove vođenja finansija, već na one koje se tiču strategije, i koji znače dalekosežno planiranje unapred. Bik je takođe intuitivan i umeće da proceni koji su poslovni rizici i ulaganja perspektivni. Osobe rođene u ovom znaku imaju viziju, pa isto poput Ovnova mogu da budu jako uspešni ukoliko pokrenu svoj posao.

Uglavnom, osobina na koju uvek mogu da se oslone i da istaknu kao svoju najveću prednost jeste analitičnost, vičnost u prodaji, i u vođenju projekata. Samostalni su i lideri, ali isto tako umeju i da se prilagode timu.

Konferencija za medije, novinar Alo.rs

Pink printskrin

Foto: Pink printskrin

Blizanci

Već smo više puta do sada pisali da su Blizanci intelektualni znak horoskopa, kao i da su veoma rečiti. Ta njihova elokventnost i talenat za jezike, diplomatiju i slične oblasti, učiniće ih odličnim ne samo govornicima, već i pregovaračima kojim god poslom da se bave. Takođe, osobe rođene u ovom znaku će biti jako uspešne u oblasti PR-a, ali i kao profesori, prevodioci. To su sve poslovi koji će im doneti i željeni status u društvu, što je njima jako bitno. Sve u svemu, Blizanci pre svega treba da se pouzdaju u svoju govorničku veštinu, odnosno sposobnost za pregovaranjem. To znači da će sebe uvek predstaviti u najboljem svetlu kada odu na razgovor za posao, ali isto tako i da će biti uspešni unutar korporativnog sveta, koji uvek zahteva ovu veštinu.

Rak

Rakovi su osetljivi, emotivni, brižljivi, porodični. Sve su ove osobine koje podrazumevaju jednu ljudsku toplinu, ali ne zvuče kao poželjne karakterne crte kada je posao u pitanju. Zapravo i nije tako. Osobe rođene u ovom znaku su se pokazale kao ne samo uspešni, već pre svega kao voljeni menadžeri, jer vode računa o svom timu. A za svaki kolektiv je od presudnog značaja odnos nadređenog i zaposlenih, odnosno kada zaposleni znaju da njihov šef vodi računa o njihovim interesima i pravima, onda će mnogo savesnije obavljati svoj posao. To znači da su Rakovi uvek voljeni u kolektivu, što će im biti od ogromne pomoći kada je njihova karijera u pitanju! Da li ste znali da je princeza Diana bila Rak u horoksopu?

Lav

Osobe rođene u znaku Lava uvek umaju snage da urade sve što žele i naume. Ali, nije ključ u snagi, jer mnogi drugi koji nisu rođeni u ovom znaku horoskopa je takođe imaju, već u samouverenosti da zaista mogu sve da ostvare! Lav poseduje harizmu, inteligenciju i pozitivnu energiju, i on će uvek svojim šarmom osvojiti sve oko sebe. I ove karakteristike su upravo njegovi najjači aduti na polju karijere. Osobe rođene u ovom znaku slobodno mogu sebi da zacrtaju visoke ciljeve, jer je gotovo izvesno i da će ih dosegnuti. Inovativni su, a iznad svega vole da drugi primete njihovu vrednost, kao i da se kupaju u tuđem aplauzu, ali to je sad već druga tema. Uglavnom, ukoliko ste Lav, slobodno igrajte na kartu svog šarma, jer on definitivno nije bez osnove.

Devica

Njihova analitičnost i neverovatna orjentacija ka detalju, kao i ogromna strast za poslom su osobine koje su bez sumnje u prvom planu kada je karijera u pitanju. Jednom rečju, ne postoje veći radoholičari od Devica, i to nemonovno daje rezultate, kojim god poslom da se bavite! Naravno, kod njih uvek postoji mogućnost da pređu granicu, i da dođu do one tačke im posao predstvalja stres, a ne izvor zadovoljstva. I to je ono o čemu treba najviše da povedu računa. Intreresantno je da se Device odlično snalaze na poljima kao što je novinarstvo, kao i posao privatnog detektiva. Napomenimo da je Agatha Christie bila Devica u horoskopu.

Vaga

Vagama je u svemu potreban balans, smirene su, pune razumevanja, a od posla očekuju zadovoljstvo. Osobe rođene u znaku Vage su jako uspešne na polju umetnosti, filma, književnosti. Vage su otvorenog uma i pune su strpljenja, pa je to njihov najveći adut kada je posao u pitanju, jer su sjajne za saradnju. Svi vole da za kolega ili koleginicu imaju osobu rođenu u ovom znaku. Naravno, Vage treba da budu oprezne u pogledu onih čije namere nisu tako transparentne u komunikaciji, odnosno da se čuvaju raznoraznih smicalica. Ipak, to ne znači da će osobe rođene u ovom znaku loše proći. Njima će uvek biti lako da nađu posao zbog svoje blage prirode, odgovornosti, kao i posvećenosti samom poslu.

kolege, posao, prijatelji

shutterstock

Foto: shutterstock

Škorpija

Osobe rođene u ovom horoskopskom znaku nisu nimalo jednostavne - umeju da dopuste strastima da ih savladaju, a isto tako mogu biti i autodestruktivni. Ali sa druge strane, to ne znači da nemaju osobine zbog kojih mogu biti jako uspešne na polju karijere. Škorpije su intuitivne i odlično umeju da ne samo prepoznaju, već i da prozru tuđe namere. Odlične su u procenjivanju tuđih karaktera, što im može biti od ogromne pomoći na polju karijere, jer će uvek doneti ispravan zaključak po pitanju određenih poslovnih saradnji i komunikacija. Interesantno je da se zbog ovih svojih osobina jako dobro snalaze kada su u pitanju profesije psihologa i psihoterapeuta.

Strelac

Strelac je avanturista i iznad svega ceni svoju slobodu. Kako se onda to uklapa u posao i karijeru, koji uvek podrazumevaju neki kalup? Zapravo se uklapa, i to ne samo da se uklapa, već može biti i ogromna prednost. Ukoliko je poslodavac inovativan i ima naprednu poslovnu politiku, koja je npr. fleksibilna po pitanju radnog vremena, Strelac ne samo da će želeti da pripada timu, već će angažovati sebe 100 % i upotrebiće svu svoju kreativnost kako bi postigao što bolji poslovni rezultat. Dakle, sklonost ka istraživanju, želja za novim, i radoznao duh su definitivno osobine kojima se Strelac može pohvaliti, i zbog kojim može biti uspešan u svom poslu. Bitno je samo da napravi dobar odabir kada je poslodavac u pitanju, i da ne zarobljava sebe u radni kolektiv i atmosferu za koje može odmah da prepozna da ne odgovaraju njegovoj prirodi

Jarac

Osobe rođene u znaku Jarca uglavnom su jako uspešni na polju posla i imaju izgrađene i zavidne karijere.Sve to duguju pre svega tome što nikad ne odustaju i što je njihov konstantan cilj da dobiju unapređenje, jer je to za njih najbolje merilo njihovog uspeha. Naravno, Jarac se nikad ne zadovoljava samo jednom stepenicom, njemu je svaki novi uspeh ne krajnji cilj, već novi početak. Zato nije ni čudo što se Jarčevi često nalaze na rukovodećim pozicijama. Takođe, ono što je važno da istaknemo kada su osobine Jarca u pitanju, i to one koje se tiču njegove karijere, jeste to da su osobe rođene u ovom znaku veoma pravične, i da žele da do unapređenja dođu isključivo na temelju svojih zalaganja i zasluga.

Vodolija

Spretne Vodolije! Njima neće biti teško da se nose sa bilo kojom situacijom. Otvorenog uma, kreativne, sposobne da u sekundi dođu do rešenja koje niko drugi u tom momentu ne vidi - osobe rođene u ovom znaku su veoma uspešne na polju karijere. Ove njihove osobine će naročito doći do izražaja ako se odluče da karijeru grade iz oblasti diplomatije, komunikacija, kao i marketinga. Sve u svemu, slobodno mogu da se uzdaju u svoju umešnost i dosetljivost kada je posao u pitanju, kao i u izraženu komunikativnost kada su odnosi sa kolegama i nadređenima na poslu u pitanju.

Ribe

Znamo da su Ribe sanjari, da maštaju i stalno u sebi nose dete koje nikad ne odraste. Kako se onda ovaj znak snalazi u poslovnim vodama? Sve su ovo osobine koje osobe rođene u ovom znaku mogu jako dobro da iskoriste kada grade svoju karijeru, jer mogu da se predstave u svetlu onih koji čija je sposobnost ka novim idejama neiscrpna, i onih koji su veliki vizionari kada je posao u pitanju. U svakom slučaju, Ribe mogu biti veoma uspešne i konkurentne na poslu, ali uvek treba da igraju na kartu svoje kreativnosti.