BOLJE OD HEMOTERAPIJE Za ovih 5 namirnica tvrde da su ubice ćelija raka!

U ishrani je mnogo!

Žena, rak, bolest
Foto: Shutterstock

Za većinu ljudi, dijagnoza raka je smrtna presuda. Zaista, Svetska zdravstvena organizacija izveštava da jedna u šest smrti širom sveta uzrokovana je rakom.

Važno je da razumemo da postoji mnogo faktora rizika za ovu užasnu bolest, bilo zbog načina života ili ishrane. Posebno, pet vodećih rizika su preventiva, uključujući i visok indeks telesne mase (BMI), manjak unosa voća i povrća, fizička neaktivnost, konzumiranje cigareta i alkohola.

Naravno, ključ za borbu protiv raka jeste da razumemo šta on radi telu, a šta ne.

Ako osoba ima kancer, prva stvar koju čuje od onkologa jeste hemoterapija. Procedura, koja ubacuje hemikalije u telo koje treba da ubiju ćelije raka, reklamirana je kao najefektivnija metoda u borbi s ovom bolešću. Ipak, hemoterapija ima i rizike. Posebno, nuspojave hemoterapije mogu da utiču na digestivni sistem, krv, kosu i kožu.

Dodatno, nedavna studija Ješiva Univerziteta na Albert Ajnštajn medicinskom koledžu pokazala je da hemoterapija uzrokuje povećani porast ćelija raka koje cirkulišu kroz telo- što stavlja znak upitnika na ovu široko prihvaćenu metodu. U svojoj studiji, primećeno je da hemoterapija, dok smanjuje veličinu tumora, može da poveća rizik od metastaza, koje šire ćelije raka na druge delove tela.

Hemoterapija je samo deo opasnog kruga koji je fokusiran na povećanje prihoda a ne tretiranje raka.

Dok hemoterapija ne pomaže u lečenju raka, određena vrsta hrane dokazano sprečava, pa čak i leči ovu bolest. U nastavku saznajte koje to namirnice ubijaju ćelije raka, bez dodatnih efekata.

Zeleni čaj

Studija je pokazala da epigallocatechin gallate (EGEG), aktivni sastojak zelenog čaja, može da se koristi u lečenju određenih vrsta kancera, budući da je otkriveno da smanjuje tumor.

Zeleni čaj
Foto: Profimedia

Đumbir

Komponenta 6-shogaol, pronađena u đumbiru radi bolje od hemoterapije kada je u pitanju otkrivanje ćelija raka, ali ne šteti ćelijama oko njega. Istraživanja su pokazala da je 6-shogaol programiran da ubije ćelije raka.

Kurkuma

Kurkuma je deo ajurvedičke medicine. Ima brojne zdravstvene benefite a i sposobonost da pobedi brojne bolesti, najviše zbog aktivnog sastojka kurkumina. U nedavnoj studiji pokazano je da kurkumin zaustavlja širenje ćelija raka, jer se vezuje za određene proteine.

začin kurkuma
Foto: Profimedia

Grožđe

Ova namirnica sadrži komponente koje efektivno leče određene vrste kancera. Jedna studija sugeriše da proanthocianidini i resveratol u grožđu mogu da se koriste za uništavanje ćelija raka debelog creva.

Borovnice

Studija Patološkog i onkološkog istraživanja otrkila je da ekstrakt borovnice čini ćelije raka ranjivijim prilikom radijacije. Otkrili su da dok borovnice mogu da uklone broj ćelija raka za 25%, zajedno s terapijom radijacije, efikasnost uništavanja ćelija raste na 75%.

Pratite nas na Facebook-u i Instagramu

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Aronija
  09/12/2018 - 12:51
  Naravno da treba paziti na ishranu.Takodje i sok od aronije je vrlo dobar za imunitet i jedan od najjacih antioksidanasa.Preporucujem,a i imam sok koga zanima. Mozete se dodatno informisati na FB: Aronija maticni sok
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi