voda, čaša vode
Profimedia
voda, čaša vode

Profimedia

voda Foto: Profimedia

Prema poslednjim istraživanjima, postoji jedno piće na ovoj planeti koje jednostavno može odagnati bolove i rešiti mnoge zdravstvene probleme – a to je “biber voda”.

PROČITAJTE JOŠ:

Biber i voda je jedno od najboljih pića koje možete konzumirati ako želite da izgubite kilograme i oslobodite se određenih bolesti. Voda sa biberom se konzumirala u drevnoj Indiji i poznato je da pomaže u izgradnji jakog imuniteta.

Biber voda takođe leči bolesti poput dijabetesa i prema nekim istraživanjima, ima moć i da izleči rak.

Dakle, kako pripremiti biber vodu?

U posudu sipajte dve šolje vode za piće. Dodajte dve kašičice bibera u prahu. Pustite da proključa na srednje jakoj temperaturi. Dodajte malo soli i jednu ili dve ružine latice. Procedite vodu i konzumirajte dok je još topla.

Ovde su neki od razloga zbog kojih treba da pijete 1 čašu ove biber vode dva puta u toku dana, svaki dan, pogledajte:

Daje vam energiju: Vodu sa biberom je zdravo piti i tokom leta. Kada ste umorni i osećate da vam nedostaje energije, jedna čaša vode sa biberom će vam pomoći da povratite energiju.

Biber

Profimedia

Biber, Foto: Profimedia

Sprečava zatvor: Zatvor je čest problem sa kojim se mnogi ljudi suočavaju tokom leta. Da biste sprečili zatvor, trebalo bi da pijete ovu zdravu vodu dva puta u toku dana.

Može da spreči dehidraciju: Do dehidracije može doći zbog mnogih zdravstvenih problema. Kada su organi u telu dehidrirani, telo polako počinje da gubi svoju snagu. Dehidracija se može sprečiti ako pijete ovu biber vodu jednom ujutru i jednom pre spavanja.

Pomaže u mršavljenju: Kada želite da smršate, najbolje rešenje je da pijete biber vodu. Pošto je ovo piće začinjeno na prirodan način, vaše telo će moći da sagori više kalorija u manjem vremenskom periodu.

Voda sa biberom je dobra za vaše kosti: Ukoliko patite od bolova u kostima ili imate slabe kosti, pijte biber vodu dva puta u toku dana. Ova voda može da zaštiti vaše kosti.

Mnoge bolesti poput raka i dijabetesa mogu se sprečiti ukoliko pijete vodu sa biberom dva puta u toku dana. Biber voda je zdrava za metabolizam i imunitet, pa se potrudite da ovo postane vaša dnevna rutina.

Komentari (1)

Aca

15.12.2018 10:00

Jedna kašika bibire na čašu vode..