ALO! I BAKINA KUHINJA Pohovane punjene tikvice sa KROMPIROM! Savršen ručak koji se lako sprema! (RECEPT)

Preukusno!

Recept
Recept, Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

700 g krompira
2 tikvice
3 jaja
100 g prezli
soli, bibera
malo brašna
100 g šunkarice
100 g tvrđeg sira

 

Priprema:

Tikvice oljuštiti, pa iseći na tanke listove po dužini. Posoliti i ostaviti 10 minuta. Umutiti jaja.

Na foliju sipati brašno i prezle. Dva lista tikvica ukrstiti pa na sredinu staviti list šunkarice i sira preklopiti tikvicu. Umočiti u brašno, jaja i prezle.

Ređati u podmazan pleh. Očistiti krompir iseći ga kao za pomfit, dodati začina, soli belog luka, aleve paprike, ulja, pa sve izmešati i sipati u tepsiju i peći u rerni sa tikvicama na 200 stepeni Celzijusa oko 50 minuta.

Još jedan sjajan recept iz Bakine kuhinje!

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

Najnovije - Alo.rs