Ovi dodaci hrani štete zdravlju i izazivaju rak!
Ako želite da ostanete zdravi, vodite računa o tome šta jedete i obavezno čitajte deklaracije na prehrambenim proizvodima.
Današnja hrana često se održava svežom pomoću kancerogenih aditiva, zato ove dodatke u namirnicama treba izbegavati:
- Akrilamid – toksična, kancerogena hemikalija koja se stvara u hrani izloženoj visokim temperaturama (kod pečenja ili prženja).
- Aspartam – veštački zaslađivač koji izaziva neurološki poremećaj, napade vrtoglavice i migrene.
- BPA – Bisfenol A, verzija hormona koja može da se pronađe u mnogim proizvodima, a izaziva rak, neplodnost i hormonski disbalans.
- Kazein – mlečni protein, često se koristi u proizvodnji sojinog sira kao alternativa kravljem mleku.
- Kukuruzni sirup – zaslađivač od kukuruznog skroba, radi se od genetski modifikovanog kukuruza.
- Fosforna kiselina – kiselina koja se koristi u sokovima.
- Protein soje – nalazi se u brojnim 'proteinskim pločicama koje koriste bodibilderi, a proizvodi se od genetski modifikovane soje.
- Šećer – za vreme obrade šećerne trske uništavaju se gotovo svi minerali i vitamini. Šećer uzrokuje dijabetes, gojaznost, poremećaje raspoloženja.