Ako sedite dugo u toaletu, nešto nije uredu!

alo.rs | Saveti 2016-08-28 20:20:06 2016-08-28 20:20:06

Iako "velika", ova nužda ne bi trebalo da traje dugo. Šta više, ukoliko previše vremena provodite u toaletu, to bi mogao da bude znak da nešto nije uredu sa vašim zdravljem.

Profimedia.rs

Velika nužda ne bi trebalo da traje duže od 10 minuta, lekari tolerišu do 15, međutim, ukoliko često provodite više vremena u toaletu da biste ispraznili creva, ne bi bilo loše da se konsultujete sa lekarom. Kada govorimo o "10 minuta", tu podrazumevamo odlazak u toalet bez mobilnih, novina, knjiga i svih drugih zavrzlama koje vam skreću pažnju sa "posla" koji treba da obavite.

Sve više ljudi ima problema sa crevima. Poremećaje u probavnom traktu uzrokuje dugo sedenje, stres kao i nepravilna ishrana, a mnogi od nas ne žele da oslušnu signale koje naš organizam šalje.

Ako vaš odlazak na veliku nuždu redovno traje duže od 10 minuta, to može da bude znak i ozbiljnijih poremećaja u vašem telu.

Ukoliko u toaletu sedite previše jer vas muči zatvor, pokušajte da unosite više vlakana. Takođe, uzmite i magnezijum, jer on opušta creva i pospešuje stolicu.

Ukoliko pak vam je stolica ređa i to je isto znak da u vašim crevima nije sve potaman. Prvog sekunda kada posumnjate da vas "stomak izdaje" konsultujte se sa vašim lekarom.

Expand player
Pogledajte više