Jel ovo crkva ili voz? (FOTO)

Tanjug | Saveti 2017-01-13 12:02:47 2017-01-13 12:02:47

Najavljena promotivna vožnja za železničku liniju Beograd - Kosovska Mitrovica specijalno napravljenim i ukrašenim vozom.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Promotivna vožnja za železničku liniju Beograd - Kosovska Mitrovica biće organizovana sutra, sa polaskom voza sa Glavne železničke stanice Beograd.

Na inicijativu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, "Srbija voz" a.d. ponovo će posle 1999. godine uspostaviti železničku liniju na relaciji Beograd - Kosovska Mitrovica.

 

Probna linija Beograd - Kosovska Mitrovica biće uspostavljena od 20. januara do 26. februara, nakon čega će biti odlučeno da li će postati redovna linija, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Vozovi će polaziti petkom u 10,40 časova iz Kosovske Mitrovice, a iz Beograda nedeljom u 8,30 časova.

Na direktnoj liniji Beograd-Kosovska Mitrovica saobraćajaće najnoviji voz iz Rusije, koji će na svoje prvo putovanje krenuti prvog dana Srpske nove godine, najavio je ranije direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Voz će ići rutom Beograd-Mladenovac-Lapovo-Kragujevac-Kraljevo-Raška-Kosovska Mitrovica, a reč je o najmodernijem vozu koji je dekorisan motivima srpskog kulturnog i duhovnog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

"Spolja je brendiran srpskom zastavom i nazivima najlepših srpskih crkava, manistara i srednjevekovnih gradova na KiM", rekao je Đurić i dodao da je u pitanju rad umetnika Andreje Vasiljevića.

Expand player
Pogledajte više