seks, loš seks, raskid, svađa
Shutterstock, ilustracija
seks, loš seks, raskid, svađa

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Naravno, seksualni život nije ni blizu početka naše veze kada se nismo skidali jedno sa drugog. Sada nema više te strasti, a bogami nije ni približno često. Ako mene pitate, reći ću vam da imamo seks tri puta nedeljno, ali moj muž kaže da je pre tačan odgovor jednom nedeljno, piše Šeril, kolumnistkinja časopisa "Women's Health" o svom pokušaju da vrati strast u brak.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Budući da je moj suprug Rob zavistan od planera i zakazivanja svega i svačega, dugo nam se po glavi motala ideja da zakazujemo i seks. To se, doduše, protivilo svemu u šta sam verovala po pitanju ljubavi i seksa. Zar seks ne treba da bude pitanje trenutka i strasti, a ne nešto što smo zakazali početkom meseca. Međutim, kako smo se složili da definitivno treba da preduzmemo nešto po tom pitanju, rešili smo da probamo.

 

PRVA NEDELJA

Rob i ja smo se dogovorili da ćemo imati seks svake nedelje i to ponedeljkom, sredom i petkom, i to iz nekliko razloga. Prvo, imaćemo čemu da se radujemo a da nije vikend, a pošto je petak nekad veče za nas i naš sastanak, jedva ćemo čekati da dođemo kući i navalimo jedno na drugo.

Stavili smo i podsetnike na mobilni telefon i to je na neki način bilo čak i zabavno. U ponedeljak sam, kada mi je zazvonio alarm da tog dana sledi seks, mužu poslala seksi sliku sa otvorenom košuljom kao uvertiru u ono što sledi.

U sredu smo propustili seks jer nam se sin razboleo, ali petak nismo propustili i bilo je sjajno.

Seks, strast, odnosi, veza, ljubav

Shutterstock

Foto: Shutterstock

DRUGA NEDELJA

Ovo je bila nedelja kada je bio praznik, pa nam je kuća bila puna rodbine. Ipak, nismo odustajali od plana i mogu da vam kažem da ni seks na brzaka nije loš. Da, nekad smo bili u fazonu "hajde samo da to odradimo", ali Rob je istakao da, da nije bilo rasporeda, te nedelje ne bismo ni bili intimni ni sekunde, tako da, slažem se - bolje išta nego ništa.

TREĆA NEDELJA

Rob i ja često kukamo jedno drugom da nam veče prođe tako što ne radimo ništa. Sada, kad nam je seks bio u rasporedu, to nas je držalo podalje od televizije. A onda smo čak i večerima koje nisu rezervisane za seks nastavili da budemo produktivni - očstili smo ormane, organizovali haos i sve u svemu, nismo bili kraj TV-a kao i obično.

Seks, raskid, svađa, loš seks, problemi

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Međutim, onda je došao petak i ni on ni ja nismo bili za seks. Ipak, držali smo se rasporeda, ali smo grdno pogrešili jer seks uopšte nije bio dobar. I zaključili smo da ne treba da po svaku cenu imamo seks samo zato što nam mobilni to kaže.

ČETVRTA NEDELJA

Ove nedelje smo se držali rasporeda, ali smo bili i spontani. Rob me je u nedelju iznenadio buketom cveća i sočno poljubio, i sve se završilo neplaniranim seksom na kauču. Bila sam srećna što smo konačno malo izašli iz šablona i dozvolili sebi spontanost.

Par, muvanje, flert, veza, ljubav, romansa, seks, strast

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Nakon toga, manje-više smo digli ruke od seksa. Tačnije, u toku svi radnih dana nismo imali seks, ali smo to nadoknadili za vikend. I baš zato što ga nije bilo pet dana, seks je bio odličan.

Ipak moram da se složim sa tim da nam je raspored pomogao da nam seks makar bude u glavi i radovali smo mu se. Ipak, mislim da u budućnosti nećemo više zakazivati seks, iako bi Rob to voleo. Ipak, našli smo kompromis i sredu proglasili kao zvanični dan za seks, šta god nam se dešavalo, a ostalo će biti spontano.