Crne gaće žena gaćice donji veš seks devojka zavodljivo čipka
Profimedia
Crne gaće žena gaćice donji veš seks devojka zavodljivo čipka

Profimedia

Crne gaće žena gaćice donji veš seks devojka zavodljivo čipka, Foto: Profimedia

Iza mene je dve decenije konstantnog obilaženja lekara u potrazi za dijagnozom. Problem koji sam imala nije bio neuobičajen, a posle dve decenije muka saznala sam strašnu dijagnozu.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Tako svoju priču počinje Kler Baumhauer (45) iz Australije, majka dvoje dece, koju je dve decenije mučio vaginalni svrab. Tih 20 godina tražila je objašnjenje od lekara, ali svaki od njih poslao bi je kući sa drugom dijagnozom - rena menopauza, cistitis, infekcija izazvana kandidom, infekcija bešike, herpes...ređale su se dijagnoze da bi tek danas saznala da zapravo ima redak i opasan tip kancera.

 

- Kako se u medijima stalno reklamiraju neke kreme i vaginalete protiv svraba, verovala sam da su moji intimni problemi česti, pa nisam brinula - kaže ona za parenting.au.

Tek kada je 2016. godine, kako kaže, osetila da tegobe postaju neizdržive, i ponovo se bacila u potragu za dijagnozom, naišla je na lekara koji je otkrio šta joj je. U pitanju je bio karcinom vulve.

SVE JE POČELO U 12. GODINI

 

Kler je imala svega 12 godina kad joj je konstatovan lichen sclerosis, kožna bolest koja uglavnom pogađa odrasle žene i najčešće se javlja u području vagine i anusa. Simptomi su najčešće svrab, peckanje i bol u zahvaćenim područjima.

Ovo oboljenje se često vraća nakon lečenja i ostavlja bele tragove po koži.

Kako je Kler objasnio lekar koji je i otkrio da boluje od karcinoma vulve, ta konstantna oštećenja kože u kombinaciji sa preaktivnim imunim sistemom ili disbalansom hormona doveli su do dijagnoze kancera.

Kler se danas bori sa kancerom i pokušava da putem interneta skrene pažnju ženama da ne zanemaruju ove i slične simptome, već da sve neuobičajeno prijave lekaru i ne odustaju dok ne dođu do dijagnoze.