Tortilja pile

E. A. | Saveti 2017-07-30 00:51:16 2017-07-30 00:51:16

Svake nedelje samo za čitaoce dnevnog lista „Alo!“ svoje recepte i kulinarske tajne otkriva Luka Broz (22), čukununuk predsednika SFRJ Josipa Broza Tita. On kuva odmalena, ali se kuvanjem profesionalno bavi već četiri godine.

Privatna arhiva

Sastojci:

600 g pilećeg filea
tortilje
200 g paradajza
200 g krastavaca
200 g kisele pavlake
nekoliko listova zelene salate

Za caciki:

kisela pavlaka
krastavac
so, biber
beli luk
mirođija
pola limuna

Priprema:

Paradajz iseckati. Krastavac sa korom iseckati na kockice. Zelenu salatu oprati i osušiti na kuhinjskom ubrusu. Piletinu posoliti, pobiberiti i iseći na kockice. Tortilju zagrejati u tiganju. Kada se tortilja ugreje, skinuti je sa vatre i namazati pavlakom. Zelenu  salatu staviti preko, sitno seckani krastavac izmešati sa paradajzom i staviti na zelenu salatu. Piletinu ubaciti u tortilju sa povrćem i urolati tortilju. Za caciki sos, koji ćete servirati sa strane, izrendati krastavac na sitno rende, a mirođiju i beli luk iseckati sitno. Pomešati sve sa kiselom pavlakom, posoliti, pobiberiti i dodati malo limunovog soka.

Expand player
Pogledajte više