TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA Mešavina jagoda i keksa, prste da poližete!

printscreen
SASTOJCI:
PROČITAJTE JOŠ I OVO:
300 g mleveni keks
3 vrećice pudinga od vanilije
10 kašika šećera
1 l mleka
200 g margarina
4 kašike pšeničnog brašna
500 g jagoda
šlag za ukrašavanje
PRIPREMA:
1. Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mleka. Ostatak mleka skuvati, pa kad proključa ukuvati puding. Kuvati uz mešanje par minuta dok se puding ne zgusne. Maknuti sa vatre pa u još vruće umešati margarin narezan na komadiće i dobro promešati kašikom dok se krem potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselu pavlaku pa opet dobro promešati i ujednačiti krem. Nako toga dodati i keks izlomljen na komadiće (izlomiti ih rukama) pa sve skupa dobro izmešati kutlačom. Dodati na kraju sitno seckane jagode i lagano ih umešati u krem sa keksom.

Shutterstock
Izliti pripremljenu kremastu masu u lim ili kalup za torte proizvoljne veličine, poravnati i pospremiti u hladnjak na bar 2 sata da se kolač dobro ohladi i krem očvrsne. Preko ohlađenog kolača naneti posebno slatku pavlaku rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.
2. Količina je dovoljna za okrugli kalup promera 26 cm i imate celu TORTU. Vrlo jednostavna, ukusna i količinski izdašna letnja poslastica. Ja sam sigurna da ću je u ovom obliku isprobati sa svim sezonskim voćem.
4. Prijatno!
