Šarlota torta
printscreen
Šarlota torta

printscreen

Šarlota torta, Foto: printscreen

SASTOJCI:

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

2 gotove kore za tortu
7 kašika limunovog soka
4 listova želatina
2 jajeta
2 žumanceta
kesica vanilin-šećera
100 g šećera
tegla (240 g) slatka od višanja (amarena)
250 g maskarponea (švapskog sira)
2,5 dl jogurta
2 dl slatke pavlake
200 g piškota

Višnja Trešnja Višnje Trešnje Voće

Profimedia

Višnja Trešnja Višnje Trešnje Voće, Foto: Profimedia

PRIPREMA:

Na dno kalupa za tortu stavite koru i poprskajte s 2 kašike limunovog soka, a obruč obložite piškotama. Želatin potopite u vodu. Četiri žumanceta, vanilin-šećer i šećer umutite kremasto. Višnje ocedite, pa 3 kašike sirupa, maskarpone, jogurt i 3 kašike limunovog soka umešajte u krem od žumanaca. Ocedite želatin i dodajte u krem. Ulupajte belanca, umutite slatku pavlaku, pa sa 100 g oceđenih višanja dodajte u krem.

Limun

Shutterstock

Limun, Foto: Shutterstock

S pola krema nafilujte donju koru, preklopite drugom korom, poprskajte limunovim sokom i sirupom od višanja, pa celu tortu premažite ostatkom krema. Ukrasite preostalim višnjama i sirupom. Stavite u frižider da se hladi 8 sati.