Tikvica grickalica

Bakina kuhinja | Saveti 2017-08-10 21:24:58 2017-08-10 21:24:58

Sjajna grickalica!

mladostimoja.com

Sastojci:

2 mlade tikvice
2 jaja
prezle
brašno
majčina dušica
origano
biber mleveni
4 čena belog luka izdrobljenog
maslinovo ulje
parmezan
aleva paprika

Priprema:

Tikvice ne morate ljuštiti ako su mlade, već ih samo isecite na štapiće debljine jedan do dva centimetra, posolite, izmešajte i ostavite 20 minuta da odstoje, a zatim dobro ocedite vodu. Začine sve dobro iseckati, a beli luk izgnječiti. U sud sipati maslinovo ulje, majčinu dušicu, origano, mleveni biber, beli luk, i jednu kašičicu aleve paprike, dobro izmešati i preliti oceđene tikvice. Svaki prutić tikvica provući kroz brašno, ulupana jaja i prezle. Tepsiju obložiti pek papirom, malo je četkicom namazati uljem, pa ređati štapiće u pleh. Odozgo narendati parmezanom. Peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, da porumene. Može se servirati uz pavlaku, sir ili šta već želite. Uživajte i grickajte!

Expand player
Pogledajte više