Testenina s fetom i povrćem
Ljubitelji italijanske hrane mogu da se počaste omiljenim specijalitetom - testeninom sa povrćem uz nezaobilazni sir.
Shutterstock
Sastojci: 500 g testenine po izboru, 3 mlada luka, 2 paradajza, glavica zelene salate, šolja kukuruza šećerca, veza peršuna, 100 g feta sira, 4 kašike maslinovog ulja
Priprema: Skuvajte testeninu i kukuruz, pa procedite i ostavite da se hlade. Za to vreme operite i pripremite mladi luk, zelenu salatu, list peršuna i paradajz. Luk iseckajte sitno na kolutiće, salatu na trakice, paradajz na kriške, a list peršuna na što sitnije komadiće. Sve povrće spojite, pa dodajte kockice fete. Preko svega prelijte maslinovo ulje i promešajte. Kada se testenina i kukuruz prohlade, dodajte sveže mešano povrće sa fetom i opet sve izmešajte.