Švapske ćufte

Ekipa Alo! | Saveti 2016-03-01 23:24:16 2016-03-01 23:24:16

Kada mlevenom mesu dodate krompir, tikvice, paradajz i začine, dobijete savršene ćufte koje će se svima svideti.

promo

Sastojci:
- 400 g krompira
- 400 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 jajeta
- 4 kašike prezli
- 2 manje tikvice
- 3 paradajza
- 5 kašika ulja
- malo aleve paprike
- dosta seckanog peršuna
- malo začinskog bilja
- po ukusu soli i biber

Krompir očistiti, oprati i izrendati. Dodati mu mleveno meso i sve začine. Crni i beli luk iseći na sitne kockice i dodati smesi. Dodati jaja i prezle. Rukom mesite testo da se sjedine sastojci. Ostavite smesu dva sata u frižideru. Ulje zagrejte, od mase pravite male kuglice i ubacite ih na vrelo ulje da se prže sa jedne i druge strane. Kad budu uhvatile lepu rumenu boju, izvadite ih na ubrus da se ocedi višak masnoće. Tikvice očistiti i iseći na sitne kocke. U šerpu stavite malo ulja i dodajte tikvice, naliti sa dva decilitara vode i pustiti da se tikvice dinstaju. Kad tikvice omekšaju, dodati oljušten i isečen paradajz i poređati ćufte. Dodati još vode i pustiti da se ćufte krčkaju na laganoj vatri još sat vremena. Dodati začine po želji. Skloniti sa ringle i dodati dosta seckanog peršuna. Prijatno!

Expand player
Pogledajte više