Spremite prebranac kao iz kafane!

Alo.rs | Saveti 2016-01-02 16:59:51 2016-01-02 16:59:51

Prošla je Nova godina, čekaju nas Badnji dan i Božić.

Shutterstock

Vernici za Badnji dan poste, pa je tako na trpezi, nezaobilazan, pasulj prebranac.

Evo kako da spremite ovo jelo i da mu ukus bude baš onakav kakav i treba - kafanski!

Sastojci:

1/2 kg pasulja tetovca

crni luk

aleva paprika

so, biber

ulje

Priprema:

1/2 kg pasulja tetovca kuvajte dok ne provri. Procedite i bacite vodu pa dodajte 4-5 glavice crnog luka iseckana na sitne kockice. Kuvajte u novoj vodi dok pasulj ne omekša. Kada je omekšalo procedite. Iseckajte na tanke listiće 1,5-2 kg crnog luka. Najlijte ulje u tiganj pa kad se zagreje pržite luk dok ne omekša. Začinite slatkom alevom paprikom, solju i biberom. Ovu količinu luka najverovatnije ćete morati da pržite iz nekoliko puta. U tepsiju ređajte red pasulja, red luka, prelijte uljem, dodajte alevu papriku, so i biber i tako dok ne potrošite sastojke. Pokrijte alu folijom i pecite na 200°C oko pola sata. Ako hoćete, možete da sklonite foliju pred kraj kako bi se zapeklo po površini, piše palachinkablog.com.

Expand player
Pogledajte više