Sladak kupus sa kremenadlama zbog kojeg ćete olizati šerpu!

Bakina kuhinja/M. I. | Saveti 2018-09-04 21:45:57 2018-09-04 21:45:57

Odličan recept.

Bakina kuhinja

Potrebno je:

1 glavica kupusa
3 krmenadle svinjske od vrata
2 šargarepe
1 krompir
1 zelena paprika
1 praziluk
2 paradajza
celer koren i list
začin so aleva paprika
list peršuna
1 kašika brašna

Priprema:

Kupus iseći na kocke pa polovinu staviti na dno a u srdini poseckati sve nabrojano povrće osim paradajza staviti meso pa poredjati.

Odozgo pokriti kupusom.

Naliti vodom i kuvati na tihoj vatri dok se ne skuva oko sat vremena.

Pred kraj dodati paradajz na kocke, pa kuvati još 5 min.
U malu činiju staviti brašno dodati kašiku ravnu začina i alevu papriku sipati malo vode pa izmešati da nema grudvica.

Naliti u kupus i lagano izmešati. Ostaviti još min- dva da vri, pa dodati seckan peršun poklopiti i isključiti.

 

Expand player
Pogledajte više