"ROZEN" TORTA Retko ko joj može odoleti, a ovo je najbolji recept za nesvakidašnju poslasticu!

Uživaće te predivnom ukusu prave poslastice!

torta
Foto: printscreen

SASTOJCI:


400 gr šećera
300 ml vode
250 gr margarina ili maslaca ( margarin ukoliko pravite posno )
350 gr mlevenih oraha
500 gr ( 1 pakovanje ) rozen korica

 

GLAZURA:

250 gr šećera u prahu
1 kašika soka od limuna
4 kašike vruće vode
malo crvene prehrambene boje

Limun i ruzmarin
Foto: printscreen

PRIPREMA:

Pomešati vodu i šećer pa staviti na vatru da provri.
Kada provri ostaviti tako 3 minute pa dodati margarin ili maslac i mešati dok se ne otopi.
Kada se margarn otopio skloniti sa vatre pa dodati mlevene orahe i promešati da se sjedini.
Biće retko ali tako treba, ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi stegnuće se dovoljno da može lepo da se maže na korice.

Šećer u kocki
Šećer u kocki, Foto: Shutterstock

Od korica uzeti dve najbolje kore pa jednu staviti kao donju a drugu ostaviti da se stavi od gore.

Namazati korice filom, zadnja se ne maže i preklopiti zadnjom koricom.
Na nju staviti krpu i blago opteretiti, samo da se korice zalepe.
Ostaviti da se stegne pa praviti glazuru.
Limunovom soku dodati 2 kašike vruće vode i malo boje, razmutiti i ispati u šećer.

Fondan, kolač desert, torta,
Foto: Shutterstock, ilustracija

Mešati višljukom i postepeno dodati preostale dve kašike vode.

Preliti preko zadnje kore i poravnati. Ravnate drmanjem kolača ili dugačkom spatulom.
Ostaviti da se glazura dobro stegne pa seći i služiti.
Prijatno.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi