Punjeni file

E. A. | Saveti 2016-10-30 23:23:30 2016-10-30 23:23:30

Sočan i veoma ukusan ručak

profimedia

Sastojci:

- 1 kg svinjskog filea
- 200 g spanaća
- 100 g šargarepe
- 100 g sira
- 2 čena belog luka
- jaje
- ulje, so, biber, senf

Priprema:

Meso očistite i premažite senfom i prelijte uljem, pa ostavite preko noći u frižideru. Istucite meso kuhinjskim čekićem. Šargarepu skuvajte i isecite na štapiće. Spanać skuvajte i dobro ocedite, pa dodajte sir, jaje i začine. Tom smesom punite šnicle, pa ih povežite kuhinjskim koncem i zapecite sa svih strana. Složite ih u pleh i pecite u rerni prekrivene folijom na 200 stepeni oko 40 minuta. Izvadite ih na tacnu i ponovo prekrijte folijom. U međuvremenu procedite sok od pečenja u manju šerpicu, dodajte vode ako je potrebno, pa pustite da prokuva. U šolju stavite kašiku gustina, razredite s malo vode, sipajte u sok na šporetu i napravite umak. Mesnom rolatu skinite konac, isecite na komade, servirajte na tanjir i prelijte umakom.

Expand player
Pogledajte više