Punjene krofne

Bakina kuhinja | Saveti 2018-01-27 21:42:05 2018-01-27 21:42:05

Poslastica koja mirirše na detinjstvo!

Bakina kuhinja

Krofne su mnogima omiljena poslastica. Nisu zahtevne za napraviti, ali treba nešto više vremena, jer testo treba dobro da odstoji. Nakon toga testo se prži u ulju i obično puni marmeladom ili kremom. Međutim, punjene šlag kremom postaju još zanimljivije i uživanje u ovim neodoljivim slatkim zalogajima je zagarantovano.

Potrebno je:

400-500 g brašna
15 g kvasca
2 jaja
200 ml jogurta
100 ml mleka
korica limuna
1 kašika šećera
50 ml ulja
malo soli
ulje za prženje

Nadev:

200 g šlag krema od vanile

Priprema:

Ostaviti da naraste 15 minuta, razmesiti i vaditi čašom krofne. Pokriti da opet narastu i pržiti u ulju. Kad se krofne ohlade, filovati sa umućenim šlag kremom.

Expand player
Pogledajte više