Potaž od šargarepe i pomorandže

Alo.rs | Saveti 2017-07-24 21:20:34 2017-07-24 21:20:34

Probajte nešto sasvim drugačije.

Shutterstock

Sajstojci:

- 600 g šargarepe

- 2 pomorandže

- sok od pomorandže

- so,biber

- glavica crnog luka

- peršun

- ulje

- neutralna pavlaka

- voda

Priprema:

Šargarepu oljuštite, operite i isecite je na deblje kolutove. Isecite pomorandžu tako da nema onu belu koru, koja je gorka. Crni luk oljuštite i isecite na rebarca. Stavite sve u šerpu sa zagrejanim uljem i kratko propržite. Posolite šargarepu kako bi pustila vodu. Dodajte pomalo vode kako bi se povrće skuvalo. Kada šargarepa omekša, skinite je sa vatre i izblendajte povrće uz dodavanje soka od pomorandže. Sipajte toliko soka da bude kremasto i bez grudvica. Vratite potaž na vatru da provri. Posolite i pobiberite po ukusu. Dekorišite neutralnom pavlakom, peršunom i šargarepom.

Expand player
Pogledajte više