Palačinke od heljde
shutterstock
Palačinke

Shutterstock

Palačinke, Foto: Shutterstock

Kada dođu dani posta, ponekad nam teško padne izbegavanje ukusne mrsne hrane. Ovog puta u to ne moraju da spadaju i palačinke!

PROČITAJTE JOŠ:

Ukoliko ste mislili da se palačinke ne mogu napraviti bez jaja i mleka – prevarili ste se. Ovaj recept će vam to i dokazati!

Sastojci:

8 kašika ulja
1l tople vode
1,5 kašičica sode bikarbone
1,5 kašičica praška za pecivo
1,5 kašika šećera
500g brašna
malo soli (jedan ili dva prstohvata)

Priprema:

Vodu i ulje dodajte u prethodno pomešane suve sastojke. Umućenu smesu pecite u tiganju ( po mogućstvu teflonskom) koji svaki put sa novom dozom testa treba da se podmaže sa vrlo malo ulja.

Ako palačinke ispadnu krute nakon pečenja, predlažemo vam da ih ostavite poklopljene na 15-ak minuta kako bi omekšale, a zatim ih namazati džemom, medom ili posnim kremom od lešnika.

Palačinke od heljde

shutterstock

Palačinke, Foto: shutterstock