Pohovani pileći štapići na drugačiji način
Bakina kuhinja
Pohovani pileći štapići na drugačiji način

Bakina kuhinja

Pohovani pileći štapići na drugačiji način, Foto: Bakina kuhinja

Pohovani hrskavi štapići od pilećeg mesa uz dodatak bezbroj začina, plus kikiriki, daju ovoj piletini izuzetan kvalitet i ukus.

Potrebno je:

- 500-600 gr pilećeg belog mesa
- kašika začina
- malo belog bibera
- 3-4 čena izdrobljenog belog luka
- kašičica aleve paprike
- malo karija
- kašika brašna
- kašike prezli
- kašičica senfa
- dva jaja
- malo sode bikarbone
- 100 gr krupno mlevenih slanih kikirikija
- 100 ml jogurta ili mleka

Priprema:

Meso iseći na štapiće. U činiju razbiti jaja, pa ih izmutiti žicom. Zatim dodati sve nabrojane sastojeke i izjednačiti da se dobije žitka masa.

U to ubaciti pileće štapiće i ostaviti par minuta da upiju mirise.

Tepsiju dobro podmazati uljem i staviti u rernu da se ulje dobro ugreje, pa poređati meso i peći na 220 stepeni C oko 15- 20 min.

Fantastičan ukus, uz prilog tartar sosa i užitak je pravi...