Podvarak od slatkog kupusa! Ručak spreman bez napora, a prste ćete polizati!

Bakina kuhinja/R.J. | Saveti 2018-10-04 23:02:48 2018-10-04 23:02:48

Uživanje pri svakom zalogaju

Bakina kuhinja

Ovaj ručak će sigurno iznenaditi vašu porodicu, a ukus teško da će zaboraviti.

Potrebno je:

- 1.5 kg slatkog kupusa
- 2 šargarepe
- 1 praziluka
- 2 paprike
- 1/2 kg svežih svinjskih rebara
- 200 g suvih rebara
- malo piletine batak i karabatak)
- 100 g mlevenog mesa ( po želji)
- 100 g suvih kobasica
- 50 g pirinča
- 1 veći paradajz
- začin, so, biber
- origano po želji
- 1 puna kašika ajvara
- tucana paprika
- aleva paprika
- 4 čena belog luka
- celerov list
- ulje

Priprema:

Na ulju propržiti sečen na kolutove praziluk, papriku i šargarepu, dodati, meso i suva rebra pa dinstati 5-6 min a zatim dodati meso kao i mleveno meso i njega dinstati 15 min.

Tepsiju podmazati uljem . U šerpu dodati sve zaćine i pirinač kao i na rebarca sečen kupus.

Doliti malo vode pa ostavit 5-6 min poklopljen da se krčka.

Sve zatim istresti u tepsiju i staviti u rernu na oko sat vremena da se svre lepo zapeče.

Vaš podvarak je gotov! Uživajte u svakom zalogaju!

Pogledajte pripremu korak po korak:

Expand player
Pogledajte više