Čokoladna pita, slatkiš, desert
Shutterstock, ilustracija
Čokoladna pita, slatkiš, desert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

Jedno smrznuto lisnato testo odmrznuto na sobnoj temperaturi, i razvučeno na veličinu najveće tepsije.
Dve kore za gibanicu ili pitu.
jedna tegla slatkog po želji
malo iseckanih badema
Malo brusnice
Šećer u prahu
Cimet
Malo istopljenog putera

PROČITAJTE JOŠ:

 

Priprema:

Na razvučeno testo izdašno i ravnomerno namazati sadržaj cele tegle slatkog. Preko toga nabacati iseckane bademe i brusnice Zarolati u rolat testo, a onda ga iseći u 12 malih rolata. Dve kore za gibanicu namazati puterom, spojiti po sredini tako da dobijete veću površinu i nežno položiti preko rupa na tepsiji za mafine.
Polako pronalaziti rupe, od srednjih prema krajnjim, i u njih nežno udubiti po jedan rolat.