Pica sa prazilukom
Ovakvu picu nećete naći ni u najboljim picerijama.
Potrebno je:
20 g kvasca
250-300 g brašna
so, malo ulja
1 praziluk
100 g tvrdog sira
100 g kačkavalja
malo čeri paradajza
200 ml mleka
origano
200 g suhomesnato po izboru
kečap ili paradajz pire
Kvasac rastopiti u mlako mleko i u njega dodati kašičicu šećera, 50 mililitara ulja brašno i so, a zatim umesiti malo mekše testo.
Ostaviti da odmori oko 15 minuta, pa ga premesiti i razviti što tanje onoliko kolika nam je tepsija.
Testo premazati kečapom ili paradajz pireom, zatim dodati sitno seckano suhomesnato i krugove praziluka. Zatim nadrobljeni sir, čeri paradajz i origano. Preko toga narendati i malo kačkavalja. Peći na 250 stepeni 15 minuta.