Pastirska pita
Predivan i ukusan predlog za brzi ručak.
Bakina kuhinja
Jednostavno jelo bogatog ukusa. Jelo koje će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane, a što je najvažnije priprema ne oduzima mnogo vremena.
Potrebno je:
400 g mlevenog mešanog mesa
1 šargarepa
1 praziluk
600 g krompira
začin, so, biber
ulje beli luk
150 g graška
malo aleve paprike
kačkavalj
Priprema:
Na ulju propržiti praziluk, pa dodati seckanu šargarepu, pa kad se i ona izdinsta dodati meso i grašak i dinstati na tihoj vatri desetak minuta. Dodati začin, biber i seckani čen belog luka kao i malo aleve paprike. Sve izjednačiti. Krompir skuvati i napraviti pire.
U vatrostalnu činiju staviti pek papir ili je podmazati uljem pa na dno staviti malo pirea, pa istresti meso i odozgo ostatak pire i lepo poravnati. Odozgo staviti rendani kačkavalj. Peći na 200 stepeni Celzijusa 30 minuta.