Pahuljaste hrskave puslice

Bakina kuhinja | Saveti 2018-06-01 01:06:21 2018-06-01 01:06:21

Puslice, pahuljasti hrskavi slatki zalogaji. Ako vam ostane viška belanaca od pripreme nekog kolača evo načina kako da ih iskoristite u pripremi puslica. Odlične su uz šoljicu kafe, neodoljivo prhke i jednostavno se tope i ustima.

Bakina kuhinja

Potrebno je:

2 belanca
200 g šećera
1 kašičica limunovog soka

Priprema:

Umutiti belanca, pa dodavati polako šećer i limunov sok i mutiti mikserom 6-7 minuta, da se dobije jako čvrst šne.

Vaditi kašičicom ili špricom i ređati u pleh u koji ste stavili pek papir. Sušiti na 130 stepeni C oko sat vremena.

Puslice kad se ispeku moraju da budu veoma lagane i suve, a kad se zagrizu da se istope.

Expand player
Pogledajte više