Otkrivena tajna sarajevskih ćevapa!

Alo.rs | Saveti 2017-10-07 08:57:38 2017-10-07 08:57:38

Iskusni kažu da kod pravljenja ćevapa nema posebnih komplikacija, poenta je u dobrom mesu, načinu pripreme i da smesa odstoji.

Profimedia

Sve što vam je potrebno za prave ćevape je 1,5 kilograma mlevene junetine, ½ kilograma janjetine, 4-5 češnja belog luka, 2 odsto od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone, piše "Novi.ba".

Zavrnite rukave i bacite se na spremanje sočnih ćevapa, kojima niko neće moći da odoli:

Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelijte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvai. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru.

Sutradan smjesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.

Pre nego što krenete da oblikujete ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to.

 Uživajte u ukusnom i sočnom ćevapu!

Expand player
Pogledajte više