NIKAD BRŽI I LAKŠI RUČAK IZ RERNE Ništa se ne okreće i ne dodaje, a kad izvadite ukus je fantastičan! (RECEPT)
Ovo je spas za sve domaćice koje ne vole da stoje pored šporeta!
Domaćice ga obožavaju! Za pripremu ovog ručka ne treba vam previše vremena, samo popakujete i stavite da se peče.
Kombinacija povrća i mesa nikad lakše pripremljena, a ukus je fantastičan. Ako dodate i neku salatu uz to, cela porodica će ostati oduševljena.
Potrebno je:
- 1 kg pilećeg mesa po izboru
- 500 – 600 gr krompira
- 400 gr šampinjona
- 2 veće šargarepe
- 2 veće glavice crnog luka
- 100 ml ulja
- 200 – 250 ml vode
- 1 kašika suvog začina
- peršunov list ( i začini koje volite )
- 1 kašičica soli
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dok se rerna zagreva pripremimo posudu u kojoj ćemo sve peći.
Najbolje je ako imate glinenu posudu sa poklopcem, u njoj se svi ukusi pomešaju i jelo je mnogo ukusnije. Može da vam posluži i vatrostalna činija sa poklopcem, ali ako nemate ni to stavite aluminijumsku foliju umesto poklopca, dobro je zatvorite da nigde ne propušta.
Iseckati crni luk na kriške, dodati mu suvi začin i ulje, promešati pa staviti na dno posude. Preko poslagati meso, očišćen i iseckan krompir i šargarepu i odgore "pobacati" šampinjone, cele. Baš koji je jako krupan presecite.
Vodi dodati so, biber, peršun, šta već stavljate i sve preliti. Poslužite toplo i uz neku sezonsku salatu.