Napravite čokoladni kolač, jedan tajni sastojak ga čini preukusnim!
Ako ne možete nagovoriti decu da jedu više povrća ili vi sami niste fan zdrave hrane, ovi kolači će postati vaš omiljeni izvor zdravih nutrijenata...
U pitanju su čokoladni brauniji sa tikvicama. Iako će vam na prvi pogled ovo delovati vrlo neukusno, moramo vam priznati da nećete ni osetiti tikvice! Pogledajte kako se prave ovi kolači i napravite ukusnu, a zdravu poslasticu!
Sastojci:
- 1 kašika ovsene kaše
- 3 kašike vode
- 1 šolja belog brašna od celog pšeničnog zrna
- 1 šolja šećera
- ½ šolje nezaslađenog kakao praha
- ½ kašike praška za pecivo
- ½ male kašike soli
- 1 mala tikvica
- ½ šolje maslinovog ulja
- 1 mala kašika čistog ekstrakta vanile
- ¼ šolje čokoladnih mrvica bez mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni, a pleh podmažite uljem. U maloj činiji pomešajte ovsenu kašu sa vodom i ostavite sa strane. U drugoj, većoj činiji pomešajte suve sastojke - brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo i so.
Tikvicu stavite u procesor za hranu i ispasirajte koliko god možete. Dodajte ulje i ekstrakt vanile i opet mešajte. Dobijenu smesu sipajte u činiju sa ovsenom kašom. Pomešajte vlažne sastojke sa suvim i mešajte dok ne dobijete testo. Dodajte čokoladne mrvice.
Pecite smesu ravno 15 minuta i proverite čačkalicom da li je pečena iznutra. Sačekajte još 15 minuta da se ohladi, pa onda secite.
Uživajte i prijatno!