Napravite "Belmuž", STARI SRPSKI doručak koji se VEKOVIMA jede u istočnoj Srbiji!

Mondo/A.K. | Saveti 2018-07-01 10:55:21 2018-07-01 10:55:21

Belmuž je staro pastirsko jelo, koje se već vekovima pravi u istočnoj Srbiji.

Shutterstock

Belmuž se pravi za petnaestak minuta, a za dve osobe potrebno vam je:

- pola kilograma mladog punomasnog kravljeg sira

- stotinak grama belog kukuruznog brašna

- malo soli

Priprema:

U šerpu sipajte malo vode, tek da prekrije dno, stavite na vatru, dobro izmrvite sir, a zatim neprestano mešajte, sve dok se sir ne istopi. Kad se istopi, tako da se formira ujednačena masa, polako dodajte brašno, mešajući sve vreme.

Jelo je gotovo kad smesa počne da se odvaja od šerpe.

Belmuž se jede dok je vruć, uz čvarke, paradajz i kiselo mleko, na primer.

Expand player
Pogledajte više