Morski mafini

Ekipa Alo! | Saveti 2016-07-25 22:01:19 2016-07-25 22:01:19

Iako niste na moru, morske mafine uvek možete jesti.

Shutterstock

Sastojci:

400 g brašna, prašak za pecivo, kašičica soli, 90 g maslaca, jaje, 400 ml jogurta, 150 ml mleka, 2 kašike seckanog bosiljka, čen belog luka, 1/2 kašičice mlevenog bibera, 5-6 maslina, 100 g kačkavalja, 70 g pršute, kašika maslinovog ulja

Priprema:

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, dodajte so, maslac, jaje, jogurt, mleko, bosiljak, izgnječeni beli luk, biber i dobro umutite mikserom. U pripremljenu smesu na kraju umešajte kačkavalj i seckane masline, vadite kašikom i stavljajte u nauljene kalupe za mafine. Na vrh stavite pršutu narezanu na trake i nakapajte maslinovim uljem. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20-25 minuta. Nakon toga, pokrijte folijom i pecite još 15 minuta.

Save

Save

Expand player
Pogledajte više