MAFIN GIBANICA GOTOVA ZA 20 MINUTA Novi recept idealan za slave i rođendane!
Sastojci:
PROČITAJTE JOŠ I OVO:
12 kora za pitu
250 gr sira
3 jaja
ulje po potrebi
1 šoljica kisele vode
200 gr spanaća
prašak za pecivo
so po ukusu
Priprema:
Umutite dva jaja, pa ih pomešajte sa usitnjenim sirom i očišćenim i sitno isečenim spanaćem. U drugoj posudi pomešajte vodu, prašak za pecivo i so. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalupe za mafine uljem.
Polovinu svake kore poprskajte vodom u kojoj je prašak za pecivo, zgužvajte, umočite u mešavinu jaja, sira i spanaća, pa je umotajte u suvu polovinu kore, kao loptu.
Svaku loptu spustite u podmazan kalup od mafina, odozgo premažite umućenim jajetom i po želji pospite susamom i posolite. Pecite oko 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju.