MAFIN GIBANICA GOTOVA ZA 20 MINUTA Novi recept idealan za slave i rođendane!

lepaisrecna.rs/J.I. | Saveti 2018-10-24 16:10:08 2018-10-24 16:10:08

Idealno slano posluženje za slave, rođendane i druge svečane prilike! Gibanica u kalupu za mafine pogodna je i za nedeljni doručak ili večeru.

printscreen

Sastojci:

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

 

12 kora za pitu
250 gr sira
3 jaja
ulje po potrebi
1 šoljica kisele vode
200 gr spanaća
prašak za pecivo
so po ukusu

Priprema:

Umutite dva jaja, pa ih pomešajte sa usitnjenim sirom i očišćenim i sitno isečenim spanaćem. U drugoj posudi pomešajte vodu, prašak za pecivo i so. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalupe za mafine uljem.

Polovinu svake kore poprskajte vodom u kojoj je prašak za pecivo, zgužvajte, umočite u mešavinu jaja, sira i spanaća, pa je umotajte u suvu polovinu kore, kao loptu.

Svaku loptu spustite u podmazan kalup od mafina, odozgo premažite umućenim jajetom i po želji pospite susamom i posolite. Pecite oko 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju.

Expand player
Pogledajte više