Krompir koji će rastopiti sva vaša čula

Bakina kuhinja
Ako uz to dodate neku salatu možete ga servirati kao lagani posni ručak. Pikantan, a u isto vreme hrskav, sočan i aromatičan uz dodatak posnog kačkavalja. Vrlo lako se priprema, rerna odradi svoj posao, a kad jednom probate verovatno više nećete menjati način spremanja krompira.
Potrebno je:
- 700 gr krompira
- začin suvi
- aleva paprika
- ljuta paprika
- beli biber
- posni kačkavalj
- ruzmarin
- granule belog luka
- majčina dušica
- ulje
Priprema:
Krompir očistiti oprati i odseći vrh na jednoj strani. Zatim po dužini od polovine zaseći na 3-4 mesta, zakrenuti ga i ponovo da dobijete nasečene kocke. U činiju sipati malo ulja i dodati sve naseckane začine i dobro izmešati i puniti krompir u otvore na krompiru. Ređati u pleh tako da krompir stoji na onij ravnoj odsečenoj strani.
Još malo pouljiti i peći na 200 stepeni C oko 50 min. u rerni. Na polovini pečenja pokriti malo folijom da ne izgori. Izvaditi iz rerne i malo preko krompira narendati posnog kačkavalja i vratiti u rernu još 10 min.
Prijatno i uživajte u divnom ukusu!
