Krompir koji će rastopiti sva vaša čula
Ako volite pečeni krompir, onda je ovo pravi recept za vas.
Bakina kuhinja
Ako uz to dodate neku salatu možete ga servirati kao lagani posni ručak. Pikantan, a u isto vreme hrskav, sočan i aromatičan uz dodatak posnog kačkavalja. Vrlo lako se priprema, rerna odradi svoj posao, a kad jednom probate verovatno više nećete menjati način spremanja krompira.
Potrebno je:
- 700 gr krompira
- začin suvi
- aleva paprika
- ljuta paprika
- beli biber
- posni kačkavalj
- ruzmarin
- granule belog luka
- majčina dušica
- ulje
Priprema:
Krompir očistiti oprati i odseći vrh na jednoj strani. Zatim po dužini od polovine zaseći na 3-4 mesta, zakrenuti ga i ponovo da dobijete nasečene kocke. U činiju sipati malo ulja i dodati sve naseckane začine i dobro izmešati i puniti krompir u otvore na krompiru. Ređati u pleh tako da krompir stoji na onij ravnoj odsečenoj strani.
Još malo pouljiti i peći na 200 stepeni C oko 50 min. u rerni. Na polovini pečenja pokriti malo folijom da ne izgori. Izvaditi iz rerne i malo preko krompira narendati posnog kačkavalja i vratiti u rernu još 10 min.
Prijatno i uživajte u divnom ukusu!