Kremasti kolač sa keksom

Bakina kuhinja | Saveti 2018-03-09 18:55:01 2018-03-09 18:55:01

Ovaj brzi kremasti kolač sa keksom i pavlakom je super ukusna poslastica, u čijem ćete ukusu uživati. Nije mnogo zahtevan za pripremu, a sladokušci uvek traže parče više.

Bakina kuhinja

Potrebno je:

Za biskvit:

5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
50 ml ulja
2 kašike kakaa

Za krem:

300 ml slatke pavlake
200 ml kisele pavlake
150 - 200 g šećera u prahu
200 g mlevenog keksa
1 vanilin šećer
50 g suvog grožđa(po želji)

Za ukrašavanje: 200 g šlaga

Za doradu:

150 ml mleka
1 vanilin šećer

Priprema :

Za biskvit:

Razdvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg sa šećerom, dodati žumanca, zatim ulje i brašno, pomešano sa kakaom. Smesu izliti u pleh od rerne (43 x33cm ili približne veličine) koji ste prethodno obložili pek papirom. Peći na 200 stepeni 10-15 minuta.
Ohlađeni biskvit prerezati tako da dobijete dve kore.

Za fil:

U umućenu slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku, prah šećer i vanilin šećer. Zatim dodati mleveni keks i suvo grožđe (po želji). Na tacnu staviti prvu koru i natopiti je sa polovinom mleka u koje smo dodali vanilin šećer. Zatim naneti ceo fil, lepo poravnati. Na fil staviti drugu koru i nju natopiti preostalim mlekom.

Umutiti šlag i premazati ceo kolač. Ostaviti da se stegne u frižideru, a zatim uživati u ovom prelepom kolaču.

Expand player
Pogledajte više