kolač mađarica
printscreen
kolač mađarica

printscreen

kolač mađarica, Foto: printscreen

SASTOJCI:

450 g keks
3 pudinga sa ukusom čokolade
180 g šećera
1200 ml mleka
200 g čokolade
200 ml mleka
2 kašike instant kafe
1 kašika šećera
2 vreće pereca
karamel za ukrašavanje

 

PRIPREMA:

1. Kafu za umakanje keksa pripremite tako da u toplo mleko umiešate kafu i šećer.

2. Zatim pripremite metalnu posudu za pečenje 32×19 cm i prekrijte je alu folijom. U posudu će vam stati 18 keksića da popunite prostor do ruba.

3. Puding i šećer umešajte u malo mleka. Preostalo mleko zagrejte dok ne zavri. Dodajte  narendanu čokoladu i otopite je.

4. Umešajte pripremljenu smesu pudinga i uz mešanje, kuvajte minutu do dve dok se krem ne zgusne. Tako malo pripremljenog vrućeg pudinga odmah ravnomerno rasporedite po dnu posude.

keks

shutterstock

keks, Foto: shutterstock

5. Po njemu odmah nanesite red keksa kojeg prvo kratko umočite u kafu. Ponovite postupak tako da imate tri reda keksa i završite sa pudingom.

6. Pripremljenu poslasticu odmah stavite u zamrzivač na 30 minuta. Zatim izvadite i stavite u hladnjak da se ohladi do kraja.

7. Perece stavite u vrećicu i narendajte na manje komadiće.

Prijatno!