Knedle sa kajsijama, mekane kao puter
Knedle pravimo obično sa šljivama.
Evo kombinacije i sa kajsijama, koje knedlama daju finu sočnost i osvežavajući ukus. Probajte nešto malo drugačije, sigurno ćete biti zadovoljni i oduševljeni.
Potrebno je:
500 gr krompira
600 gr kajsija
200-300 gr brašna
1 jaje
prezle
vanilin šećer
ulje
šećer
Priprema:
Krompir očistiti, skuvati i napraviti pire. Dodati soli malo ulja i jaje i mikserom izmiksati pa dodati brašno, umesiti mekše testo. Kajsijama izvaditi koštice pa od testa vaditi komadiće i praviti knedle. Kuvati 7-8 min. da knedle isplivaju i da budu mekane na dodir. Prezle ispržiti na ulju pa kuvane knedle uvaljati u prezle. Posuti vanilin šećerom i sladite se...