Knedle sa kajsijama, mekane kao puter

Bakina kuhinja | Saveti 2018-06-19 02:13:35 2018-06-19 02:13:35

Knedle pravimo obično sa šljivama.

Bakina kuhinja

Evo kombinacije i sa kajsijama, koje knedlama daju finu sočnost i osvežavajući ukus. Probajte nešto malo drugačije, sigurno ćete biti zadovoljni i oduševljeni.

Potrebno je:
500 gr krompira
600 gr kajsija
200-300 gr brašna
1 jaje
prezle
vanilin šećer
ulje
šećer

Priprema:

Krompir očistiti, skuvati i napraviti pire. Dodati soli malo ulja i jaje i mikserom izmiksati pa dodati brašno, umesiti mekše testo. Kajsijama izvaditi koštice pa od testa vaditi komadiće i praviti knedle. Kuvati 7-8 min. da knedle isplivaju i da budu mekane na dodir. Prezle ispržiti na ulju pa kuvane knedle uvaljati u prezle. Posuti vanilin šećerom i sladite se...

 

 

Expand player
Pogledajte više