kolač bajadera kikiriki
printscreen
kolač bajadera kikiriki

printscreen

kolač bajadera kikiriki, Foto: printscreen

SASTOJCI:

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

180 ml vode
180 gr kristal šećera
75 gr margarina
200 gr blendiranog kikirikija
250 gr mlevenog keksa
80 gr crne čokolade
100 gr bele čokolade

GLAZURA:

120 gr crne čokolade
2 kašike ulja

Torta, desert, slatkiš, čokolada, glazura, čokoladni krem

Shutterstock, ilustracija

Torta, desert, slatkiš, čokolada, glazura, čokoladni krem, Foto: Shutterstock, ilustracija

PRIPREMA:

Odmah narendati crnu čokoladu.
Spojiti vodu i šećer pa staviti na vatru da provri. Kad provri dodati margarin pa sačekati da se i on otopi i provri.
Skloniti sa vatre pa ddoati kikiriki i 200 gr mlevenog keksa.
Sjediniti pa podeliti na dva dela. U jedan deo staviti izrendanu čokoladu, a u drugi preostalih 50 gr mlevenog keksa i sjedini.

Kikiriki

Shutterstock

Kikiriki, Foto: Shutterstock

U manji pleh ili kalup staviti papir za pečenje pa istresti celu svetlu smesu i poravnati ( u videu sam to uradila čašom ).

Otopiti u mikrotalasnoj ili na pari belu čokoladu. U mikrotalsnoj zagrevamo po 15 sekundi dok se čokolada na otopi.
Premazati otopljenu čokoladu preko prvog sloja pa odneti u zamrzivač da se stegne 5 – 10 minuta.

Fondan, kolač desert, torta,

Shutterstock, ilustracija

Fondan, kolač desert, torta,, Foto: Shutterstock, ilustracija

Preporučujem mlečnu belu čokoladu jer čokolada za kuvanje se baš i ne otopi lepo.

Ukoliko hoćete posnu kikiriki bajaderu izuzmite čokoladu.
Izvaditi iz zamrzivača pa preko staviti čokoladni deo, pa i njega poravnati.
Ukoliko vam se desi da vam se drugi deo ohladio i čini vam se da neče moći lepo da se stavi preko čokolade malo ga zagrejte. Na laganoj vatri i sve će se opet povetati, ali onda g amalo prohladite.

Kikiriki puter

Profimedia

Kikiriki puter, Foto: Profimedia

Namojte vruće na belu čokoladu.

Opet poravnajte čašom.
Glazura se odmah pravi.
Pomešati čokoladu i ulje pa staviti u mikrotalasnu ( po 15 sekundi dok se ne zagreje ) ili na paru i otopiti ih zajedno.
Preliti preko bajadere i odgore po želji posuti blendiranim kikirikijem.